De ce am ales Crama Atelier?

Dupa ani buni de „arbitraj” in lumea vinului, astrele s-au aliniat in asa fel incat in 2014 am fost „transferat” ca jucator de atac – pe parte de promovare, in echipa M1.

Am luat decizia de a ma „incorpora” intr-o noua echipa dupa mai multe ore in care mi-am framantat pumnii si mi-am transformat plamanii in furnal. Nu a fost o alegere usoara, deoarece munca depusa in cei 12 ani de zile in editarea si crearea revistei Vinul.Ro a presupus si un important obol emotional. In acest moment, intr-un mod cat se poate de natural apar intrebarile: „De ce am plecat?”, „De ce am ales M1 si nu altceva?”… La prima intrebare nu am sa raspund, chiar cu riscul de a-mi atrage oprobriul cititorilor mai curiosi din fire.

In momentul in care proiectul M1.Crama Atelier a fost anuntat, m-am numarat printre cei 95% dintre „spectatorii” pietei vinului din Romania ce l-au privit cu retinere si usor pesimism. Nu a fost nevoie decat de o singura recolta si de cateva vinuri, ca sa-mi dau seama ca se pun bazele unei constructii solide, ca intentiile premium anuntate anterior sunt cat se poate de serioase. Da, este adevarat ca numele lui Razvan Macici impune respect! Dar in acelasi timp asteptarile sunt si mai mari…

De la primele vinuri lansate pana la cele de astazi, nu am simtit la M1.Crama Atelier nici o intentie de „fortare” a norocului, de supra-pozitionare artificiala. Fiecare vin a fost apreciat si pozitionat acolo unde i-a fost locul, respectandu-se una dintre cele mai importante reguli de conduita pe piata vinului: „Raporteaza-te obiectiv la ceea ce te inconjoara!!!”. Cumva contrar obiectivului comun trambitat de orice crama nou-aparuta pe piata in ultimii ani – acela de a fi numarul 1 (!), M1.Crama Atelier nu si-a stabilit stachete aberante, imposibil de atins. Legat de obiectivele cramei, Razvan Macici imi spunea intr-un interviu acordat pentru revista Vinul.Ro, in 2012, ca „prioritara pentru noul proiect este stabilirea unui stil de vinificatie si a unui standard. Nu vrem sa facem numai vinuri OK! Pentru mine este foarte clar: respectam stilul Murfatlarului si nu incercam sa facem vinuri ca la Nederburg, pentru ca nici acolo nu pot face vinuri ca in Romania. Aici facem vinuri cat putem noi de bune, de Murfatlar”.

Nu in ultimul rand, unul dintre motivele ce m-au determinat sa aleg M1 a fost echipa, oamenii! In acest moment, lucrul cel mai evident, care se simte la intreaga echipa Murfatlar, este cresterea increderii de sine, atat datorita implicarii enologului-consultant Razvan Macici, cat si datorita calitatii vinurilor obtinute.

Sunt convins ca va fi mult de munca si, totodata, cred ca rezultatele vin numai in momentul in care depui toate eforturile si esti dedicat 100%. Pana la urma, dupa cum spunea un bun prieten, coleg de breasla, „viata si piata nu vor fi niciodata la fel de partea cealalta a baricadei!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: