ProWein, toata lumea vinului concentrata pe cinci hectare

ProWein13_MK10643

La aniversarea a 20 de ani, ProWein vrea sa bata recordul de vizitatori. O sa-i ajutam si noi 🙂

Nimeni nu mai pune astazi la indoiala suprematia mondiala a targului de vinuri ProWein. Expozitia organizata in centrul Messe din Dusseldorf devine in fiecare an, pentru trei zile, “centrul universului vinului”, locul unde se da ora exacta in privinta trendurilor din piata mondiala, pornind de la noile mode legate de gusturi, nivelul de asteptari ale consumatorilor, pana la strategiile de vanzare si promovare si designul etichetelor.

Anul acesta (23 – 25 martie), ProWein aniverseaza 20 de ani de la prima sa editie. Comparand cifrele primei editii, organizata in 1994, sub numele de ProVins (1.600 de vizitatori, dintre care mai putin de un sfert straini, si 320 de expozanti), cu datele inregistrate anul trecut, la cea de-a 19-a editie (cei peste 4.800 de expozanti au fost vizitati de peste 45.000 de profesionisti, din cel peste 50 de tari) iti poti face o idee clara despre evolutia acestui eveniment in cele doua decenii. Succesul acestui targ se datoreaza in primul rand, potrivit multor specialisti, concentrarii sale spre partea mercantila a pietei vinului. Pozitia de simplu vizitator la ProWien, de “migrator” din stand in stand, este identica cu inotul cu colacul in mijlocul unui ocean – de data aceasta, unul de vin.

Un procent destul de consistent dintre cei care vin la ProWein este format din achizitori, revanzatori si distribuitori, acestia avand posibilitatea sa intre in contact direct cu furnizorii, cu producatorii, si sa-si stabileasca termenii viitoarelor contracte. ProWein este locul unde oferta de vin isi intalneste cererea. In fiecare an, datorita diversitatii si numarului mare de produse prezentate, dupa cum am mai amintit, targul de la Dusseldorf a impus trendurile in privinta nu numai a gusturilor, ci a tot ce inseamna vin, anticipandu-se chiar si anumite tendinte si inventandu-se mecanisme de vanzare si concepte de promovare.

Anul acesta, organizatorii ProWein propun ca punct de atractie, pe langa deja celebra zona Free Tasting Area, ce are ca tema vinuri din categoria premium, de cel putin 10 Euro, o zona numita Champagne Lounge, unde vor fi prezenti peste 60 de producatori din celebra regiune franceza, si un Fizz Lounge, zona dedicata profesionistilor in barteding. Nu vor lipsi de la ProWein conferintele, master-class-urile sustinute de Master of Wine celebri, degustarile libere sau ghidate, asocierile culinare, seminariile si prezentarile de orice fel, menite sa aduca o importanta componenta educativa si de comunicare, alaturi de cea comerciala.

Inceput acum cativa ani, conceptul “ProWine Goes City” revine si anul acesta, cu un numar tot mai mare de localuri partenere ale targului, restaurante unde vor fi organizate mai multe evenimente conexe targului, petreceri tematice, degustari, dineuri pretentioase dar si intalniri relaxante, de socializare.

Atelierul de vinuri va fi acolo. Revenim cu amanunte!

3 replies »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: