Dinar, Timisoara – umbra lui Baba Novac

deschidere

Seara de miercuri, 29 mai, ne-am petrecut-o povestind vinurile alese pentru aceasta campanie de primavara celor care au trecut pragul unui restaurant mai special, amplasat in cartierul studentesc de langa Bega. Intr-o Timisoara rascolita de santiere si tot felul de lucrari si modernizari stradale, Restaurantul Dinar este o oaza de liniste si racoare, care te surpride cu o admosfera de han din vremuri de mult apuse. Nu ne-am intalnit cu Baba Novac la mesele asezate pe roti de car, desi nu cred ca ne-ar fi surprins foarte tare daca aparea sa deguste un Arezan 🙂 . Am povestit cu iubitori de vin de toate varstele, curiosi si bucurosi sa experimenteze noutati din portofoliul Cramei Atelier.

Vedetele serii au fost aceleasi sase vinuri alese pentru aceasta campanie de primavara: doua albe (Leat 6500 Sauvignon Blanc 2013 si Sable Noble alb 2013), doua rose-uri (Arezan Feteasca Neagra rose 2013 si Leat 6500 rose 2013), un rosu (Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011) si, bineinteles, un vin de desert (Amprenta Muscat Ottonel 2013). Ca de fiecare data gusturile au fost impartite dar si explicitate si tinand cont de specificul bucatariei acestui restaurant sarbesc, cupajul rosu din colectia Leat 6500 a fost alegerea nr. 1 a majoritatii.

Este a doua saptamana de campanie iar ritmul de un eveniment pe zi, de fiecare data in alt oras, incepe sa-si faca efectul. Dar, asa cum scria astazi pe Facebook prietenul Vali Ceafalau, „coafura rezista”. Inca. Pana una-alta, la Dinar am uitat sa facem fotografia clasica cu castigatorul concursului. Parol ca am dat un Magnum rose in cutie. Asteptam cu mare interes week-end-ul pentru a ne incarca bateriile. Avem la orizont o alta saptamana de intalniri, degustari, povestiri.

Urmeaza Oradea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: