Charme de la Mer. Cum miroase marea?

 

charme de la mer

Hai sa fim seriosi, nu cred ca exista vreo persoana normala, truditoate in „campul muncii”, careia, odata cu venirea caldurii, sa nu-i zboare mintile cu tot cu cheful de munca catre vacanta! Iar vacanta de vara nu are nici o valoare fara mare! Da, la marea cea mare ma refer! Cu briza ei de dimineata, cu slapii plini de nisip placut-sacaitor, cu naduseala care curge siroaie pe frunte, cu mirosul ei de crema protectoare de plaja, amestecat cu cel al algelor stranse „bariera contra turistilor” la mal, cu soarele „rotisor”, cu toti pescarusii si valurile ei, cu tot! Sa continui?! Cred ca ati prins mesajul!

Ideea e ca marea mai poate sa miroasa si altfel. Sau cel putin te poate surprinde cu cateva arome complementare. Da, poate sa te impresioneze cu arome intense de trandafiri si gutuie, invelite de subtonuri energice de citrice! Gustul? Proaspat, lejer si revigorant, cu un echilibru perfect intre senzatiile acide de mere si caise parguite si o dulceata suava de cirese de iunie, toate culminand cu un final mineral-sarat, foarte parfumat, usor tonic.

Aceasta „mare” are un farmec aparte daca este „consumata” rece acolo unde ii este locul: la malul marii, cu fundul in nisip si picioarele in valuri! Insa, totodata, ea are puterea sa te transpuna instant intr-un sezlong, chiar daca te gasesti intre betoanele incalzite de arsita, pe terasele din „centru” sau intr-un restaurant cu aer conditionat. Surprinzator, dar are aceasta „putere” chiar daca te afli acasa in fata televizorului! Cum? E simplu! E vorba de „farmecul marii”!

Si, pentru ca tot acest cumul de senzatii avea nevoie de un nume, i s-a spus: Charme de la Mer Traminer 2013!

2 replies »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: