Concurs pe Facebook – intrebari, raspunsuri, castigatori

image

duminica, 13.07.2014

Sus aveti cele trei editii de Fatum – Pinot Noir rose baricat, in variante Magnum. Cea din dreapta este premiul pentru finala Campionatului Mondial, Germania – Argentina:

Iata si intrebarea la care asteptam raspunsurile FINALISTILOR:

Fatum este o colectie de arta si vin. La fiecare editie, un designer a realizat eticheta acestui vin, interpretand altfel soarta anului respectiv (fatum inseamna soarta in limba latina). Care dintre cele trei etichete de pana acum (2011, 2012 si 2013) va place mai mult si de ce?

Asteptam raspunsurile FINALISTILOR pe aceasta pagina pana luni la ora 14.00!

Frumos final de competitie, cu multe raspunsuri bune. Cateva au fost chiar foarte bune si dintre acestea l-am ales pe cel al Virginiei Oneschievici. Virginia, asteptam un telefon si o adresa de corespondenta pe m1@cramaatelier.ro! Multumim tuturor FINALISTILOR care s-au implicat pana la final, de asemenea, multumim tuturor celor care au inteles ca ceea ce am facut prin tot acest concurs „Pariaza pe M1 la World Cup 2014!”, nu a fost decat o joaca. O joaca de oameni mari! 🙂

Regulamentul concursului poate fi consultat aici: https://atelieruldevinuri.com/2014/06/11/concurs-pe-facebook-pariaza-pe-m1-la-world-cup-2014/

 

––––––––––––––––

12 iulie brazilia-olanda Fatum mic

sambata, 12.07.2014

Sus aveti premiul si iata intrebarea pentru FINALISTII (cei care au nimerit scorul dupa 90 de minute)  finalei mici, Brazilia – Olanda: 0 – 3.

Colectia „Leat 6500 The Origin”, din care fac parte vinurile pe care le-am dat ca premii la semifinalele Cupei Mondiale (vezi mai jos), este dedicata soiurilor internationale. Ce stiti despre „Arezan”, o alta colectie a Cramei Atelier?

Asteptam raspunsurile FINALISTILOR pe aceasta pagina pana duminica la ora 14.00!

Au fost patru FINALISTI pentru aceasta partida si toti au postat cate un raspuns la intrebarea noastra. Multumim pentru raspunsuri si va dorim bafta pentru finala!

Raspunsul pe care il premiem este cel dat de Mihai Bosogea Tudor. Felicitari! Te rugam sa ne transmiti un numar de telefon si o adresa de corespondenta pe m1@cramaatelier.ro

 

 

 

Regulamentul concursului poate fi consultat aici: https://atelieruldevinuri.com/2014/06/11/concurs-pe-facebook-pariaza-pe-m1-la-world-cup-2014/

 

 

––––––––––––––––––––-

9 iulie olanda - argentina CH Magnum 2

miercuri, 09.07.2014

Sus aveti premiul (plus premiul reportat de ieri, deci speram sa avem doi castigatori) si iata intrebarea pentru FINALISTII meciului Olanda – Argentina: 0 – 0 (dupa 90 de minute)

In luna martie 2012, la Provino Cluj, ne-am afisat pentru prima data cu denumirea de „M1.Crama Atelier”. Aveti idee de unde vine M1?

Pentru aceasta semifinala am avut 8 FINALISTI. Dupa raspunsurile postate la intrebarea de mai sus, castigatoare a fost desemnata Marioara Zahariea. Felicitari! Un Leat 6500 The Origin – Chardonnay 2012 Magnum va ajunge la tine!

Pentru premiul reportat dupa semifinala Brazilia – Germania, asteptam o confirmare de nume dupa care vom anunta (sau nu) castigatorul.

UPDATE! A venit si confirmarea. Castigatorul premiului reportat de la semifinala Brazilia – Germania este Adoi Grozoaica, cel care a semnat raspunsul cu „Ionut”. La el va ajunge un Leat 6500 – Cabernet Sauvignon & Merlot 2011 Magnum. Felicitari!

Bafta si va asteptam cu alte doua superpremii la ultimele doua meciuri de la World Cup!

 

Regulamentul concursului poate fi consultat aici: https://atelieruldevinuri.com/2014/06/11/concurs-pe-facebook-pariaza-pe-m1-la-world-cup-2014/

–––––––––––––––––––––

8 iulie brazilia-germania Leat Rosu Magnum

marti, 08.07.2014

Intrebare pentru FINALISTII meciului Brazilia – Germania:  1 – 7

In luna martie 2012, la Provino Cluj, ne-am afisat pentru prima data cu denumirea de „M1.Crama Atelier”. Aveti idee de unde vine M1?

Nu avem FINALISTI. La un asemenea scor, e de inteles.

Premiul se reporteaza pentru a doua semifinala!

Regulamentul concursului poate fi consultat aici: https://atelieruldevinuri.com/2014/06/11/concurs-pe-facebook-pariaza-pe-m1-la-world-cup-2014/

–––––––––––––––––––––

image

sambata, 05.07.2014

Intrebare pentru FINALISTII meciului Argentina – Belgia: 1 – 0

Compozitia vinului este una foarte complexa, insa, redusa la cel mai elementar nivel, care este lista compusilor din vin?
Da raspunsul tau mai jos, la comentarii, si nu uita sa te semnezi asa cum te identifici pe Facebook!
Raspunsurile vor aparea online in ordinea in care au fost postate, dupa ce vor fi validate de administratorul blogului de companie.
Castigatorii vor fi anuntati inaintea meciului urmator.
Bafta!
Pentru partida Argentina – Belgia au fost 23 FINALISTI (cei care au nimerit rezultatul dupa 90 de minute). Toate raspunsurile date apar la comentarii, in ordinea in care au fost postate. Castigatorii acestei editii sunt: Cristian Militaru, Victor Zahariea si Marin Enache. Felicitari! Asteptam datele voastre de contact pe m1@cramaatelier.ro (telefon si adresa de corespondenta).
Va multumim tuturor si va asteptam cu patru premii speciale (cate unul pentru fiecare meci), la ultimele patru partide de la World Cup 2014! Mai multe amanunte maine pe Facebook si in pagina cu regulamentul de pe blogul de companie.

–––––––––––––––––––––

image

vineri, 04.07.2014

Intrebare pentru FINALISTII meciului Franta – Germania: 0 – 1

Cu ce vinuri a fost Crama Atelier la evenimentul „I fantastici 50 della Romania” care a avut loc saptamana trecuta la Roma?
Aici gasiti raspunsul: https://atelieruldevinuri.com/2014/07/01/cramposia-arezan-a-ajuns-la-roma-i-fantastici-50-della-romania/

Da raspunsul tau mai jos, la comentarii, si nu uita sa te semnezi asa cum te identifici pe Facebook!
Raspunsurile vor aparea online in ordinea in care au fost postate, dupa ce vor fi validate de administratorul blogului de companie.
Castigatorii vor fi anuntati inaintea meciului urmator.
Bafta!

Pentru partida Franta – Germania au fost 15 FINALISTI (cei care au nimerit rezultatul dupa 90 de minute). Toate raspunsurile date apar la comentarii, in ordinea in care au fost postate. Castigatorii acestei editii sunt: Marius Sefu Tau, Dumitru Rosoga si Dragomir Raluca. Felicitari! Asteptam datele voastre de contact pe m1@cramaatelier.ro (telefon si adresa de corespondenta). Va multumim tuturor si va dorim bafta in continuare!

 

––––––––––––––––––––––-

photo 401.07.2014

Intrebare pentru FINALISTII meciului Argentina – Elvetia: 1 – 0

Pe toate etichetele sticlelor cu vin scrie “contine sulfiti”. Sunt periculosi sulfitii pentru sanatate?

Aici gasiti raspunsul: https://atelieruldevinuri.com/2014/03/20/despre-miturile-moderne-ale-vinului-partea-i/

Da raspunsul tau mai jos, la comentarii, si nu uita sa te semnezi asa cum te identifici pe Facebook! Raspunsurile vor aparea online in ordinea in care au fost postate, dupa ce vor fi validate de administratorul blogului de companie. Castigatorii vor fi anuntati inaintea meciului urmator. Bafta!

Pentru partida Argentina – Elvetia au fost 6 FINALISTI (cei care au nimerit rezultatul dupa 90 de minute, respectiv 0 – 0). Toate raspunsurile date pana in dimineata zilei de 2 iulie apar la comentarii, in ordinea in care au fost postate. Avem un singur castigator al acestei editii: Mihai Bosogea Tudor. Felicitari! Asteptam datele de contact pe m1@cramaatelier.ro (telefon si adresa de corespondenta). Multumim tuturor pentru implicarea in acest joc, va dorim bafta in continuare si va asteptam la urmatoarele meciuri incepand cu ziua de vineri, 4 iulie!

 

–––––––––––––––––– photo 2 30.06.2014

Intrebare pentru FINALISTII meciului Franta – Nigeria: 2 – 0

Din ce an de recolta a fost prima Cramposie din colectia Arezan a Cramei Atelier?

Aici gasiti raspunsul: https://atelieruldevinuri.com/2014/03/18/scurta-discutie-despre-cramposii/

Da raspunsul tau mai jos, la comentarii, si nu uita sa te semnezi asa cum te identifici pe Facebook! Raspunsurile vor aparea online in ordinea in care au fost postate, dupa ce vor fi validate de administratorul blogului de companie. Castigatorii vor fi anuntati inaintea meciului urmator.

Bafta! Pentru partida Franta – Nigeria au fost 31 FINALISTI (cei care au nimerit rezultatul dupa 90 de minute). Toate raspunsurile date apar la comentarii, in ordinea in care au fost postate. Castigatorii acestei editii sunt: Cristian Murgulet, Marian Buciu si Trotea Cristina. Felicitari! Asteptam datele voastre de contact pe m1@cramaatelier.ro (telefon si adresa de corespondenta, in cazul in care nu le-ati mai trimis deja). Au fost luate in considerare primele raspunsuri in cazul celor care au postat mai multe.  Multumim si va dorim bafta in continuare!

 

––––––––––––––––––––––– photo 1 29.06.2014

Intrebare pentru FINALISTII meciului Olanda – Mexic: 2 – 1

Cand si unde a fost anuntata noua denumire a cramei mici din crama mare de la Murfatlar, respectiv M1.Crama Atelier?

Aici gasesti raspunsul: https://atelieruldevinuri.com/about/

Da raspunsul tau mai jos, la comentarii, si nu uita sa te semnezi asa cum te identifici pe Facebook! Castigatorii vor fi anuntati inaintea meciului urmator. Bafta!

Pentru partida Olanda – Mexic au fost 33 FINALISTI (cei care au nimerit rezultatul dupa 90 de minute). Toate raspunsurile date apar la comentarii, in ordinea in care au fost postate. Castigatorii acestei editii sunt: Elena Rosoga, Vali Gavriloi si Gavril Adrian Butuc. Felicitari! Asteptam datele voastre de contact pe m1@cramaatelier.ro (telefon si adresa de corespondenta, in cazul in care nu le-ati mai trimis deja). Multumim si va dorim bafta in continuare!

 

––––––––––––––––––- photo 3 28.06.2014

Intrebare pentru FINALISTII meciului Columbia – Uruguay: 2 – 0

Vinul din pastile este un mit real sau fals?

Aici gasesti raspunsul: https://atelieruldevinuri.com/2014/03/20/despre-miturile-moderne-ale-vinului-partea-i/

Da raspunsul tau mai jos, la comentarii, si nu uita sa te semnezi asa cum te identifici pe Facebook! Castigatorii vor fi anuntati inaintea meciului urmator. Bafta!

Pentru partida Columbia – Uruguay au fost 13 FINALISTI (cei care au nimerit rezultatul dupa 90 de minute). Toate raspunsurile date apar la comentarii, in ordinea in care au fost postate. Castigatorii acestei editii sunt: Cristian Murgulet, Alina Crisan si Marcel Iorga. Felicitari! Asteptam datele voastre de contact pe m1@cramaatelier.ro (telefon si adresa de corespondenta). Va multumim tuturor si va dorim bafta in continuare!

Categorii:M1.Concurs

Tagged as: , ,

107 replies »

 1. Unde mi-a disparut comentariul ???? am raspuns la 7:54 si castiga o persoana care a raspuns la 7:55 ???? Ia mai verificati o data , probabil ati fost obositi !!!

 2. Acum apare si al meu , la 7:57 am raspuns , de ce a castigat cel care a raspuns la 8:18 ??? parca erau primii 3 care raspundeau , nu ?

  • Marin Enache a raspuns prima data la 7.55 iar raspunsul tau a venit doua minute mai tarziu. Noi nu putem schimba ora inregistrata, prin urmare cei trei castigatori sunt cei déjà anuntati. Speram ca intelegi, e vorba de evidente. Si poate nu ar strica sa fii un pic mai retinut cand iti dai cu parerea despre situatii pe care nu esti sigur.

 3. M1 din denumirea de „M1.Crama Atelier” provine de la numele unui vin rosu de la Murfatlar, din soiul Syrah, sec, productie 2010. Acest vin este o creatie Alexandru Canariov si a castigat o medalie de aur la Concursul Mondial de la Bruxelles din 2011. Povestea participarii acestui vin imbuteliat sub eticheta M1 este foarte interesanta si-am s-o redau foarte pe scurt: fiind scos intr-o editie limitata de circa 3000 si ceva de sticle, acest vin a fost trimis mai mult intr-o doara la prestigiosul Concurs Mondial de la Bruxelles din 2011, unde a concurat la categoria „si altele” si s-a intors, contrar tuturor asteptarilor cu medalia de aur. Descopar foarte tarziu acest vin, din pacate, dar poate voi avea noroc si-l voi degusta candva.

  • Multumim, Marioara! Ai nimerit scorul meciului dupa 90 de minute si ai raspuns suficient de documentat la intrebarea noastra. Ai castigat premiul pus in joc, un Leat 6500 The Origin – Chardonnay 2012 Magnum. Sa te bucuri de acest vin minunat! Te rugam sa ne transmiti numele complet, un numar de telefon si adresa de corespondenta. Toate cele bune!

 4. In luna martie 2012, la Provino Cluj, ne-am afisat pentru prima data cu denumirea de “M1.Crama Atelier”. Aveti idee de unde vine M1?

  Raspuns:

  M1.Crama Atelier este microcrama premium de la Murfatlar, “crama mica din crama mare”. Este locul unde se fac vinuri rare din soiuri alese si locul in care se respecta
  un singur principiu si anume perfectiunea.
  M1 = Murfatlar numarul 1.

 5. Rapuns pentru concursul dedicat finalistilor meciului Brazilia -Olanda:
  Stiu ca In degustarea Vinul.Ro, Cramposie Arezan 2011 a fost punctat cu 84 de puncte. Vinul etaleaza senzatii olfactive de grapefruit, liliac, licorice si unele note dulci de bomboane si zahar vanilat, care ii dau o tenta exotica. Gustul este usor astringent si usor efervescent, iar aciditate citric-minerala, ridicata. Destul de sustinut, cu postgust proaspat, direct si prietenos.
  Am mizat pe Brazilia cu 3-2.

 6. Arezan-ul sau Gurbanul viilor este un ceremonial bahic de origine tracica ce se serbeaza la inceputul lunii februarie. Din acest motiv, colectia Arezan are numai soiuri autentic romanesti (Cramposie, Feteasca Regala, Feteasca Neagra Roze, Feteasca Neagra si Babeasca Neagra) ce pot fi imbinate cu mancaruri traditionale.

 7. Arezan este un vin despre care nu-i nevoie sa spui mai mult. Trebuie sa-i dai timp si sa-l descoperi alaturi de toate traditiile si soiurile romanesti pe care le scoate la iveala.
  Cramposie (100%). Stravechiul soi romanesc cu nume ce vine din ritualurile dacice si-a gasit locul in podgoria Murfatlar.
  Culoarea este verde cu usoara tenta aurie. Aromele sunt fine si
  sprintare, polen de vita de vie, floare de camp, mere verzi si fan
  proaspat cosit. Gustativ, vinul atrage prin supletea si prospetimea
  sa, dar si prin o aciditate fina si persistenta.

 8. Arezanul este un vin sec cu o culoare verde cu tenta usoara aurie.Strugurii folositi pentru acest vin sunt rodul singurei parcele de Cramposie din viile Murfatrarului.Mustul care este obtinut prin presare lejera si limpezit cu grija, a fost fermentat la temperaturi scazute in vase de inox pentru a mentine aromele de fruct.Aromele sunt fine de polen de vita de vie, floare de camp, mere verzi si fan
  proaspat cosit. Gustul este usor astringent si usor efervescent, iar aciditate citric-minerala, ridicata.In procesul de productie s-a acordat atentia protectiei impotriva oxidarii pentru a pastra
  prospetimea caracteristica soiului. Servire: Bucate vechi, romanesti: pastrama de berbecut, ciorbe, mamaliga, sarmalute si saramuri.

  De asemenea Arezanul se gaseste si in varianta de vin Rosu sec obtinut din cel mai valoros strugure rosu romanesc, Feteasca Neagra.Vinul este proaspat si generos cu arome de fruct de padure, zmeura si visina coapta la care se adauga un caracter delicat de piper alb, cuisoare si marzipan. Un vin excelent pentru preparatele din carne de porc, sarmalute si tochitura, pastrama de miel , mancaruri si mirodenii Mediteraneene, kebabs, pizza si pasta cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente si branzeturi mature.

 9. Taram binecuvantat, strajuit de Dunare si Marea Neagra, Dobrogea a fost din totdeauna patria vinului de calitate. Batut de vant, ars de soare, podisul dobrogean isi desavarseste creatia intr-un loc al carui nume aminteste de istoria pestrita a locurilor, Murfatlar. Muguri de vie din alte zari au gasit la malul Marii Negre un camin primitor, astfel incat enologii francezi au numit Murfatlarul a doua casa a Chardonnay-ului, ceea ce nu e putin lucru.
  Soiurule autentic romanesti se regasesc intr-o colectie al carei nume ne poarta in vremurile stramosilor traci, care, pentru belsugul recoltei de struguri, ofereau jertfa focului lastar de vita si vin, intr-un ritual dintre ani numit AREZAN.
  De la Cramposia cea de pe vremea dacilor, la Feteasca Regala, la Babeasca Neagra cea surprinzatoare, pana la mandria colectiei, Feteasca Neagra, fara a uita de varianta Roze a acesteia, AREZAN dezvalui iubitorilor de vin de calitate o parte din magia acestui tinut de traditie al viticulturii romanesti.
  Fie din „Vulparie”, de „La Statie”, de „Langa Liziera” sau „Biuta Canal”, strugurii sunt transformati in licori remarcabile de „nasul” experimentat al lui Razvan Macici.
  Meastrul Macici pune laolalta, intr-o alchimie doar de el stiuta, roadele pamantului , soarele, vantul si mostenirea stramosilor, intr-o colectie de care insisi traci ar fi mandri, AREZAN

 10. Arezan este o gamă de vinuri premium trecută din patrimoniul cramei mari Murfatlar în cel al cramei Atelier M1, unde a fost dezvoltată și îmbogățită, chiar redefinită, după afirmațiile producătorilor într-o colecție de vinuri din soiuri exclusiv românești. Primele vinuri ale cramei Atelier au fost lansate la mijlocul lui iunie 2012, unul din actorii principali fiind Arezan Crâmpoșie 2011, realizat de Răzvan Macici. În septembrie – octombrie 2012 s-au lansat Arezan Fetească Regală și Fetească Albă 2011, într-o a doua campanie de promovare. Gama se diversifică din aprilie 2013 cu eticheta Fetească Neagră rose 2012, iar în septembrie – octombrie 2013 apar vinurile Arezan Băbească Neagră 2012 și Fetească Neagră 2011. În martie 2014, pe lângă fixarea în tradiție a vinurilor anterioare, se pune în lumină Arezan Fetească Regală. Cele cinci vinuri ale gamei Arezan sunt apreciate constant la concursuri, evenimente, degustări.
  Marca Arezan își captează publicul atât prin povestea numelui, cât și prin veșmânt, prin ținuta etichetei. Astfel, denumirea sa vine de la o sărbătoare tracică, Arezanul viilor, Trifănitul vilor, Gurbanul viilor sau chiar Sfeștania viilor se celebra la 1 februarie, în ziua când Anul Vechi Viticol moare și renaște Noul An Viticol și coincide cu debutul ciclului vegetal al viței-de-vie, la început de făurar. Scopul sărbătorii era influențarea recoltei și avea caracter sacrificial.
  Eticheta gamei este simplă, elegantă, fără excese cromatice, exprimând o viziune unitară, minimalistă, care fixează identitatea colecției.

  • Multumim pentru apreciere dar comentariul nu poate intra in concurs. Doar comentariile FINALISTILOR (cei care nimeresc scorul finalei dupa 90 de minute la postarea de pe pagina noastra de Facebook) intra in concurs.

   • eticheta realizata in anul 2011 de designerul vestimentar Ana Alexe, care a fost realizata manual atat hartia cat si broderia imi place cel mai mult,deoarece poate fi detasata de sticla si pastrata pentru colectie.O prezentare unica si originala

   • Pot sa spun ca,dizainul si grafica sunt foarte frumoase si reusite la toate cele trei editii de FATUM-PINOT NOIR ,ROSE BARICAT iN Variante MAGNUM.Eu as alege eticheta 2011,cred ca acel designer apreciaza foarte mult partea feminina cand a pus acea oglinda pe eticheta s-a gandit ca poate fi consumat si de femei care sunt delicate si fine cum este si acest vin deosebit,pe care mi-as dori sa-l consum impreuna cu iubita mea la o cina romantica in doi.doresc sa va multumesc pentru aceasta frumoasa intiativa,succes in continuare si doresc bafta la toti concurentii si sa savureze acest vin deosebit

 11. VIN NATURAL…
  vă răspunde la întrebarea lansată pentru meciul Finalei CM Brazilia 2014 (Germania – Argentina): ”Care dintre cele trei etichete de pana acum (2011, 2012 si 2013) va place mai mult si de ce?”

  Fatum, (adică ”destin” în limba latină) – este o colecție de vin și de artă ce are ca principală tema DESTINUL, cu toate căile sale multe și imprevizibile, până la poziționarea individului față de sex, bani și băutură. Vinul este un Pinot Noir rose baricat, un vin de autor, o creație Răzvan Macici (oare se putea altfel?), care a fost lansat cu ediția 2011 într-o serie ultralimitată de numai 892 de sticle, toate Magnum (sticla de 1,5 litri).

  Prezentarea ediției 2011 a fost realizată în colaborare cu creatoarea de modă Ana Alexe, care a venit cu propria interpretare a destinului transpusă într-o etichetă cu totul aparte – Oglinda Vieții.

  Fatum – editia 2012, același Pinot Noir rose baricat, aceeași serie limitată, într-o prezentare realizată în colaborare cu designerul de bijuterii Carla Szabo, care a “citit” destinul în palmă, plantând în linia vieții un suvenir unic.

  Fatum – editia 2013, cu o eticheta splendidă, creație a unui absolvent de Tonitza, Cristian Baciu, reprezintă un destin plin de întâmplări misterioase și necunoscute, care îți ia timp ca să le descifrezi și să le pui cap la cap. Ochiul întors, clepsidra în care se plimbă secundele sau drumurile care duc peste tot și nicăieri sunt doar câteva din elementele care se ascund în Fatum, iar eticheta acestui vin te îndeamnă să le descoperi.

  Toate reprezentările din etichete sunt extraordinare, exprimând practic viața vinului din anul recoltării. Toate sunt pe placul meu, dar poate că, acum, mă gândesc că… ediția 2013 este cea mai pasională, cea mai reprezentativă și mai adevărată reprezentare pentru aces vin deosebit, Pinot Noir rose baricat!
  Abia aștept să-l gust!
  Hai Noroc!

 12. VIN NATURAL…
  vă răspunde la întrebarea lansată pentru meciul Finalei CM Brazilia 2014 (Germania – Argentina): ”Care dintre cele trei etichete de pana acum (2011, 2012 si 2013) va place mai mult si de ce?”

  Fatum, (adică ”destin” în limba latină) – este o colecție de vin și de artă ce are ca principală tema DESTINUL, cu toate căile sale multe și imprevizibile, până la poziționarea individului față de sex, bani și băutură. Vinul este un Pinot Noir rose baricat, un vin de autor, o creație Răzvan Macici (oare se putea altfel?), care a fost lansat cu ediția 2011 într-o serie ultralimitată de numai 892 de sticle, toate Magnum (sticla de 1,5 litri).

  Prezentarea ediției 2011 a fost realizată în colaborare cu creatoarea de modă Ana Alexe, care a venit cu propria interpretare a destinului transpusă într-o etichetă cu totul aparte – Oglinda Vieții.

  Fatum – editia 2012, același Pinot Noir rose baricat, aceeași serie limitată, într-o prezentare realizată în colaborare cu designerul de bijuterii Carla Szabo, care a “citit” destinul în palmă, plantând în linia vieții un suvenir unic.

  Fatum – editia 2013, cu o eticheta splendidă, creație a unui absolvent de Tonitza, Cristian Baciu, reprezintă un destin plin de întâmplări misterioase și necunoscute, care îți ia timp ca să le descifrezi și să le pui cap la cap. Ochiul întors, clepsidra în care se plimbă secundele sau drumurile care duc peste tot și nicăieri sunt doar câteva din elementele care se ascund în Fatum, iar eticheta acestui vin te îndeamnă să le descoperi.

  Toate reprezentările din etichete sunt extraordinare, exprimând practic viața vinului din anul recoltării. Toate sunt pe placul meu, dar poate că, acum, mă gândesc că… ediția 2013 este cea mai pasională, cea mai reprezentativă și mai adevărată reprezentare pentru aces vin deosebit, Pinot Noir rose baricat!
  Abia aștept să-l gust!
  Hai Noroc!

 13. Pot sa spun ca,dizainul si grafica puse pe etichete sunt deosebite la toate cele trei editii de fatum Pinot Noir ,Rose Pinot Rose Baricat in variante Magnum.Eu as alege eticheta cu 2011 ,cred ca acel designer apreciaza foarte mult partea feminina desenand o oglinda si in acele momente s-a gandit ca acest vin este delicat si fin cum sunt si femeia,,sincer mi-as dori foarte mult sa savurez acest vin deosebit impreuna cu iubita mea,la o cina romantica va multumesc mult pentru acesta frumoasa intiativa pe care o realizati cu acest concurs.bafta tuturor finalistilor.

 14. James Joyce spunea ca,in timpul calatoriei noastre prin viata,intilnim toate tipologiile de persoane,intilnim rude,prieteni,raufacatori,oameni cu care ne intelegem mai mult sau mai putin bine,dar,cel mai important,ne intilnim pe noi insine.Si unde ne-am putea intilni cu noi insine cel mai bine,daca nu intr-o oglinda?Acolo,pret de citeva clipe,ne analizam,ne admiram,descoperim un defect,facem bilantul unei zile,cautam motivatia pentru calatoriile ce vor urma.Calatorii,experiente,momente,tot ceea ce are Soarta pregatit pentru noi.Asa cum oglinda mijloceste introspectia fiecaruia dintre noi,la fel,un vin depune marturie despre anul din timpul caruia Soarta ni l-a scos in cale.
  Aleg eticheta editiei din 2011,fara a minimaliza citusi de putin creatiile celelalte,remarcabile si demne de a innobila orice sticla de vin.
  Incepe o noua saptamina,o noua calatorie,in timpul careia cine stie ce-mi va rezerva Soarta..Poate un Fatum!

 15. Dupa parerea mea mea daca degusti aceast vin in orb vei fi atat de absorvit de aceasta” licoare a zeilor”cum mai este ea numita incat pe moment ai avea avea parte de o explozie de coacaze rosii , cirese sau note de vanilie si ai uita putin de eticheta dar cum fiecare vin are o poveste ce trebuie spusa sa revenim la parerea mea despre cele 3 etichete.Toate mi se par sunt foarte reusite pentru gama Fatum (soarta) pentru ca sunt in stransa legatura cu numele ales pentru acest vin.Daca in editia din 2011 prezentarea grafica cu oglinda in mijlocul etichetei lucrat in colaborare cu creatoarea de moda Ana Alexe ne face sa credem ca ne regasim noi insine in aceasta licoare minunata (si din ce-mi amintesc se putea da jos de pe sticla si se putea colectiona chiar) apoi a urmat 2012 in care eticheta a fost in aceeasi stransa relatie cu „soarta” cand in colaborare cu designerul de bijuterii Carla Szabo care ne-a „citit” destinul in palma plantand in linia vietii si acel talisman micut si foarte frumos si unic ne-ati oferit iar ceva nou iar despre eticheta din 2013 cred ca cea mai buna descriere vine din curtea dumneavoastra sa spun asa unde ne redati exact fiecare punctulet de pe sticla si semnificatia acestuia incepand cu bine alesele cuvinte „destinul este ca un puzzle plin de intamplari misterioase,,,” (si asa mai departe) !!Intrebarea se refera la etichete dar dati-mi voie sa va spun ca eu am apreciat mult mai mult vinul dumneavoastra an de an decat eticheta in sine pentru ca si noi apreciem persoanele din jurul nostru mai mult pentru ce are au in interiorul lor si nu neaparat pentru ce aspect au. Si totusi sa inchei „Sa nu fie vorba lunga / Doara stim ce scurta-i viata/Sa bem pana sa ne-ajunga/Dimineata „- Vasile Filip

 16. Pot sa spun ca,dizainul si grafica sunt frumoase la tote cele cele trei editii de Fatum-Pinot Noir, ROSE PINOT ,ROSE BARICAT,In variante magnum.eu as alege eticheta cu 2011,cred ca acel designer apreciaza foarte mult femeia,cand a pus acea oglinda pe eticheta,s-a gandit ca,este un vin delicat,usor,fin care poate fi consumat de ambele sexe.Eu mi-as dori sincer sa consum acest vin de calitate impreuna cu iubita mea,la o cina romantica in doi.doresc sa apreciez foarte mult intiativa voastra si doresc multa bafta la toti finalistii si cel mai bun si inspirat sa castige.

 17. Pot sa spun ca,dizainul si grafica sunt frumoase la toate cele trei editii de fatum-Pinot Noir -Rose Pinot- Rose Baricat in variante Magnum.Eu as alege eticheta 2011 ,cred ca,acel designer apreciaza foarte mult femeia cand a desenat pe eticheta acea oglinda si cum acest vin este delicat,usor,fin,poate fi consumat de ambele sexe.cel mai mult mi-as dori sa castig acest vin si sa-l savurez impreuna cu iubita mea.doresc sa va multumesc pentru frumoasa initiativa si sa doresc bafta la toti concurentii.

 18. Imi place eticheta din 2011 deoarece prefer stilul clasic (vintage.Consider ca eleganta si finetea sa se potrivesc cel mai bine cu cel mai pretios si delicat soi de struguri, asa cum este Pinot Noir-ul.

 19. eticheta realizata in anul 2011 de designerul vestimentar Ana Alexe, care a fost realizata manual atat hartia cat si broderia imi place cel mai mult,deoarece poate fi detasata de sticla si pastrata pentru colectie.O prezentare unica si originala pentru un vin de exceptie

 20. Pentru mine, cea mai reusita eticheta este cea din 2011, deoarece, din punct de vedere simbolistic exista o mare legatura intre oglinda si vin.
  Cel mai adesea oglinda e folosita ca simbol al cunoasterii, dar nu in mod direct, ci reflectat, mijlocit, pus adesea sub incidenta apei. In acelasi fel, vinul oglindeste personalitatea celui care il bea, fiind, la fel ca oglinda, un „ochi” strain prin care cautam adevarul despre acea persoana, cu toate pacatele si virtutiile sale.

 21. Fatum este o colectie de arta si vin. La fiecare editie, un designer a realizat eticheta acestui vin, interpretand altfel soarta anului respectiv (fatum inseamna soarta in limba latina). Care dintre cele trei etichete de pana acum (2011, 2012 si 2013) va place mai mult si de ce?

  Raspuns:

  Alegerea mea este Fatum- Pinot Noir, Editia 2011.
  Vinul este un Pinot Noir rose baricat, un vin de autor, o creatie Razvan Macici, care a fost lansat cu editia 2011 intr-o serie ultralimitata de numai 892 de sticle, toate Magnum. Prezentarea editiei 2011 a fost realizata in colaborare cu creatoarea de moda Ana Alexe, care a venit cu propria interpretare a destinului transpusa intr-o eticheta cu totul aparte – oglinda vietii.

  Desi este un rose, vinul are o personalitate si o profunzime de vin rosu. Regasim tonuri exotice de banane, ananas si cirese confiate, un nas bine definit de Pinot Noir cu fibre de lemn, completat de un praf minuscul de vanilie. Gustul pleaca cu senzatii dulci, evoluand atragator, plin si rotund, cu o textura catifelata. Spre final se simt visine confiate, ciocolata cu lapte si grapefruit.

  Asociat unei mese pe care se gaseste peste oceanic si fructe de mare, preparate din carne de pasare, mancaruri orientale aromate si usor picante, branzeturi proaspete, salate si fructe vinul este extraordinar.

  Eticheta din 2011 imi place cel mai mult deoarece, dupa parerea mea aceasta scoate in evidenta stilul clasic pentru care eu intotdeauna optez. Daca tot am ajuns la acest vin, tin sa va anunt ca intr-o seara, alaturi de cativa prieteni, ne-am bucurat de acest rose deosebit pe care am dori sa il reincercam ori de cate ori avem ocazia. Am mai castigat prin intermediul acestui concurs si tin sa trimit felicitari si multumiri lui Razvan Macici si Cramei M1 Atelier pentru senzatiile si gusturile incercate. Multumesc inca odata.

 22. Toate cele trei etichete ce înnobilează sticlele care păstrează vinul Fatum creat de Răzvan Macici în Crama Atelier sunt adevărate opere de artă, dar nici simbolurile și elementele stilistice ascunse în puzzle-ul creat de Cristian Baciu nici bijuteriile unice ce pot fi culese de pe linia vieții din palma Carlei Szabo nu pot concura cu atracția irezistibilă pe care-o exercită Oglinda Vieții imaginată de Ana Alexe. Niciuna dintre ele nu a reușit să sugereze mai bine destinul. Oricine a ținut în mână o sticlă de Fatum din anul 2011 și-a adâncit cu certitudine privirea în oglindă măcar pentru o singură clipă și nu a privit neapărat pentru a-și vedea reflexia, ci ca într-un portal deschis spre necunoscut, încercând să-și întrevadă destinul în luciul acesteia. Oglinda a fost, este și va fi întotdeauna o invitație pentru oricine o are în față, iar privind în adâncurile sale nu ne căutăm doar pe noi înșine, ci întotdeauna și pe altcineva, care sperăm că ne privește de dincolo și ne așteaptă să ne împlinim destinele.

 23. Imi place eticheta din 2011 deoarece prefer stilul clasic (vintage).Consider ca eleganta si finetea sa se potrivesc cel mai bine cu cel mai pretios si delicat soi de struguri, asa cum este Pinot Noir-ul.

 24. Dintre cele 3 etichete Fatum, o aleg pe cea asociata anului 2012, realizata de designerul de bijuterii Carla Szabo. M-am oprit asupra acestei etichete ce simbolizeaza linia vietii si legatura dintre vin si destinul citit in palma fiecaruia dintre noi pentru ca ni se ofera sansa alegerii dintre destine potentiale ce au loc simultan, iar noi alegem ce se va intampla in viata noastra.
  Destinul nu este legat de noroc, este legat mai degraba de alegere. Nu este un lucru pe care trebuie sa-l astepti, este mai degraba un lucru care trebuie realizat, ales. Asa si cu Fatum 2012, intalnirea cu el nu tine de noroc, ci de alegerea din multitudinea de vinuri bune si foarte bune existente la momentul actual.
  Fiecare dintre noi are un destin ce poate fi citit in palma, iar daca am ‘cerceta’ mai cu atentie pe linia vietii, am observa existenta unui obiect care evoca o amintire, ceva unic, care-n cazul unora poate fi un exceptional…Fatum 2012!

 25. A fost o experienta placuta, pacat ca nu si toate premiile le trimite-ti. Eu am castigat premiul reportat de la semifinala Brazilia – Germania un Leat 6500 – Cabernet Sauvignon & Merlot 2011 Magnum si nu a ajuns. Multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

 • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: