Arhiva cafegiilor si-a gasit vinul

„E gol!”, dupa care a urmat „Hai noroc!”.

Știți vorba cu „omul sfinteste locul”. Merge de minune pentru „Arhiva de cafea si ceai”, un loc in care am avut a doua prezentare de vinuri in acest an. Evident, nu e nimic întâmplator.
Inimoasa Laura Craciunescu, patroana acestui cochet loc de întâlnire a cafegiilor din Sibiu (strada Arhivelor nr. 2, la doi pași de Piața Mare), aceasta Mary Poppins pe stil nou (acum are si umbrela cu M1, deci comparatia are 100% acoperire 🙂 ), a ales ca pe lângă delicateriile cu care si-a făcut deja o clientela, sa ofere celor care ii calcă pragul si vinurile Cramei Atelier. Mai precis spus, sa ofere numai vinurile M1. Exclusivitate! OK am spus si iată ca ne-am întâlnit din nou cu prietenii din Sibiu, de aceasta data cu ocazia deschiderii magazinului dupa o reamenajare interioară calda si inspirata. Speram ca imaginile sa va facă sa fiti de acord cu noi.
Seara inaugurării a fost deschisă cu Charme de la Mer – Traminer 2013, pe care l-am servit din paharele dedicate, cele care au făcut furori la toate petrecerile M1 din acest sezon. A fost un fel de rămas bun pentru vara 2014, dupa care am trecut la vinuri care au făcut cunoștință cu lemnul. A urmat Leat 6500 – Chardonnay 2012, confirmat imediat de câțiva fani ai acestui soi, apoi, in avanpremiera, am degustat cele trei vinuri roșii pe care le vom lansa oficial săptămana viitoare: Leat 6500 – Pinot Noir 2012 (o reconfirmare pentru cei care s-au îndrăgostit de ediția 2011), Arezan – Feteasca Neagră 2012 (noi spunem ca e ușor peste prima ediție, cea din 2011, lansată in toamna anului trecut) si ceva nou in portofoliul M1, Leat 6500 – Merlot 2011. Acesta din urma a fost îmbuteliat intr-o ediție ceva mai limitată decât restul vinurilor din colectiile Cramei Atelier, aproximativ 3.700 de sticle. Cât de bun este? Ii lăsam pe critici sa-si dea cu parerea, daca vor fi suficient de ageri sa-l prindă :).
Bucuria e mare când preferintele publicului sunt impartite între toate vinurile prezentate, asa cum s-a întâmplat si la Arhiva. Evident ca vinurile roșii au fost mai seducătoare, cel puțin asa reiese de pe placuta cu logo-ul cramei lipita bine pe ușa magazinului, pe care mulți dintre invitați au scris cu mana lor care a fost vinul preferat dintre cele degustate. Ne-am despărțit târziu in noapte, incantati si cu chef de somn. Tocmai se făcuse sâmbăta si ne-am bucurat ca e weekend.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: