Jurnal de campanie. Lansari si petrecerea de final (galerie foto)

 7P2A0977

Ziua 5 – 10 octombrie 2014

Este penultima zi a campaniei de toamna la M1.Crama Atelier, una foarte importanta deoarece astazi asteptam oaspeti. Peste 120 de persoane – somelieri, manageri si proprietari de restaurante si magazine de specialitate, jurnalisti si bloggeri de vinuri, distribuitori sau simpli consumatori, prieteni ai cramei, din intreaga tara – vor vizita intregul complex de la Murfatlar si vor face cunostinta cu noile vinuri din portofoliul M1, avand posibilitatea sa primeasca explicatii direct de la Razvan Macici.

Primele ore ale diminetii ni le petrecem in „Atelier”, setand ultimele detalii ale evenimentului ce urmeaza. In jurul pranzului, impreuna cu mai multi colegi, plecam catre Constanta, ca sa-i intampinam si apoi sa ii conducem pe invitati catre crama. Cele doua autocare, dintre care unul dublu, sunt aproape pline de oameni. Ziua arata precum una de sfarsit de primavara, iar invitatii par sa aiba un tonus si o energie molipsitoare.

Prima etapa a vizitei are loc in vie. Dupa un scurt cuvant de bun venit tinut de Daniel Negrescu, managerul de marketing Murfatlar Romania, si un discurs mai lung, dar captivant, despre viticultura, sustinut de viticultorul Liviu Teleanu, participantii sunt invitati sa se „inarmeze” cu cate o foarfeca si o galeata pentru a culege struguri de Cabernet Sauvignon. Sunt promise premii celor mai iscusiti „culegatori”, asa ca cei mai multi isi iau rolul in serios. Ceilalti, poate nu mai putin interesati de premii, dar poate usor mai comozi, stau pe margine si fac poze sau „glumite” pe seama „muncitorilor”. Primesc diplome „Primul culegator”, „Cel mai curios culegator”, „Culegatorul de cursa lunga”, „Culegatorul de rime” si „Cea mai buna 🙂 culegatoare”, dupa care invitatii sunt urcati in autocare pentru a merge catre crama.

Pentru a avea un etalon de comparatie, participantii, impartiti in doua grupuri, conduse de catre Daniel Negrescu si Dan Domnaru, PR specialist Murfatlar, sunt plimbati mai intai prin „crama mare”, urmandu-se acelasi traseu pe care il urmeaza si strugurii de la stadiul de boaba pana la cel de vin in sticla. Rand pe rand, sunt vizitate sectia de receptie, desciorchinare si presa a strugurilor, o sala de stocare, salile de fermentare – unde se face o „degustare” de must, sectia de imbuteliere si paletare…

In sfarsit, se ajunge in Crama Atelier! Dupa un scurt popas in partea de receptie si dubla-sortare a strugurilor, unde sunt intampinati de Razvan Macici, invitatii sunt poftiti in crama, in zona centrala, acolo unde sunt amplasate amforele de ciment, pentru a degusta noile vinuri rosii de la M1. Mai intai Leat 6500 Pinot Noir 2012, Arezan Feteasca Neagra 2012 si apoi Leat 6500 Merlot 2011. Razvan descrie vinurile, le vorbeste celor prezenti despre recolta 2014 si despre campanie. Vizitatorii nostri, adunati in grupuri, in jurul butoaielor, discuta aprins despre vinuri, glumesc, fac fotografii. Degustarea este intrerupta de un „flash-mob” artistic, sustinut legendarul grup vocal Song, moment ce intensifica si mai tare starea de buna-dispozitie a celor prezenti. Prezentarea vinurilor se incheie cu lansarea colectiei „Wine Rulz 2014 by M1.Crama Atelier”, o serie de tricouri care aduc muzica rock alaturi de vin si cu o fotografia de grup a echipei M1.

Pentru ca au ales sa isi petreaca ziua alaturi de echipa M1.Crama Atelier si Murfatlar Romania, toti cei prezenti sunt rasplatiti cu o petrecere la Punctul Turistic, aflat in apropierea cramei. Nu lipsesc preparatele traditionale, muzica de petrecere, berbecutii la rotisor, vinurile. Ca de altfel, nici horele, sarbele sau toasturile adresate comesenilor si gazdelor. La cele ore ale diminetii, vizitatorii se retrag la hotelurile in care sunt cazati, cu toate ca sunt foarte multi care ar fi ales sa mai ramana.

******

IMG_4043

Alexandru Canariov, Dan Bundur, Daniel Negrescu, Claudia Bucur, Razvan Macici, Valentin Ceafalau, Cosmin Popescu, Ilie Ionel

Odata cu sansa de a ma implica activ in campania de recoltare M1. Crama Atelier, am avut posibilitatea de a-l cunoaste mai bine atat pe Razvan Macici, specialistul si omul, cat si echipa care sta in spatele vinurilor de Murfatlar. Sa primesc explicatii de la ei si sa invat mai multe despre vin. Campania de recoltare reprezinta probabil cel mai important moment din ciclul anual prin care trece un producator de vinuri. Cu toate ca a avut parte de un an viticol destul de dificil, echipa M1.Crama Atelier – Murfatlar Romania a reusit sa treaca peste piedicile campaniei 2014 printr-un efort sustinut al tuturor membrilor sai, inspiratia si talentul fiind unii dintre factorii importanti ce au contribuit la aceasta reusita. Primele rezultate ale acesti munci vor putea fi degustate in primavara anului viitor.

O galerie foto mai ampla de la eveniment poate fi vizualizata accesand acest link.

2 replies »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: