Millesime, Oradea – Intotdeauna cu plăcere

imageDa, e o plăcere sa povestești despre vinuri in compania unor oameni pasionați si pricepuți într-ale oenologiei. S-a întâmplat joi seara, când am deschis turneul de promovare din zona de vest la întâlnirea cu primul grup de membri ai Centrului de cultura si civilizatie a vinului – Millesime, Oradea.

Daca anul trecut începeam prezentarea cu un FaceTime in care vinificatorul Cramei Atelier, Razvan Macici, aflat peste mari si tari, a interacționat cu audiența, anul aceasta am deschis degustarea cu câteva filmulețe realizate la crama in campania de toamna. Evident, nu a lipsit nici Flashmob-ul pus la cale cu ajutorul Grupului Song. Amănunte aici!

image

Domnule profesor Dorin Popa, respect! Aici alături de sussemnatul.

In compania neobositului profesor Dorin Popa si cu ajutorul echipei de la Millesime (ne-am echipat special cu tricouri din colectia Wine Rulz 2014 by M1. Crama Atelier), am prezentat audienței șapte vinuri din colectiile M1, câteva lansări din primăvara, dar si noutățile acestei toamne. Ne-am bucurat de Leat 6500 – Sauvignon Blanc 2013, o mare surpriza pentru domnul profesor, apoi de Chardonnay-ul din 2012 din aceeași colectie. Fanii acestui soi au descoperit astfel ce bucurie de vin rezulta dupa 14 luni de maturare la baric. Am continuat cu Charme de la Mer – Traminer 2013, prezentat audienței cu tot conceptul pregatit pentru plaja (fraiera, ochelari, pahare speciale), dupa care am schimbat culoarea vinului.
Numai întâmplarea a făcut ca in pahare sa ajungă Pinot Noir 2011 si nu cel din 2012 lansat cu o luna in urma. Dar cum sa nu te bucuri când ai in fata un vin care la producător este stoc epuizat de jumătate de an :). Au urmat trei premiere si anume Arezan – Feteasca Neagra 2012 si încă doua vinuri din colectia Leat 6500, rspectiv Merlot 2011 si cupajul de Cabernet Sauvignon si Merlot din același an. Descrieri, explicații, comentarii, savoare, note etc.
Dupa mai bine de trei ore de studiu aprofundat, in care s-a luat o singura pauza de cinci minute, ne-am despărțit invitați fiind sa revenim mai repede si nu dupa un an. Astazi de întâlnim cu a doua grupa de membri Millesime si ne vom strădui sa facem in asa fel încât sa ne bucurăm in tihna si de vinuri, si de meciul de fotbal al naționalei :).
Pe curând!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: