Panoramic, Iasi – Degustare deasupra orasului

IMG_4266

Cu siguranta unul dintre restaurantele cu cele mai frumoase privelisti din tara, restaurantul Panoramic din Iasi a fost vineri, 14 noiembrie, gazda celei de-a doua reprezentatii a vinurilor M1.Crama Atelier in Moldova. Timp de mai multe ore, clientii restaurantului de la etajul al treisprezecelea al Hotelului Unirea au uitat de campania electorala si de framantarile ei, neglijand totodata si meciul nationalei de fotbal, si s-au bucurat de experienta vinurilor realizate in „crama mica din crama mare” de Razvan Macici si de intregul spectacol de lumini oferit de orasul Iasi noaptea.

Pentru ca s-a dorit o degustare cat mai relaxata, dar care sa aiba un efect cat mai puternic, prezentarea vinurilor s-a facut la fiecare masa in parte. In acest mod, interactiunea a fost mult mai directa si totodata mai satisfacatoare pentru cei mai curiosi dintre participanti. Toate explicatiile si povestile subsemnatului au fost „ilustrate” aromatic de catre cele sase vinuri ale campaniei Leat 6500 Sauvignon Blanc 2013, Leat 6500 Chardonnay 2013, Charme de la Mer Traminer 2013, Leat 6500 Pinot Noir 2012, Arezan Feteasca Neagra 2012 si Amprenta Muscat Ottonel 2013.

IMG_4293

Ca la fiecare degustare de vinuri, cei peste 20 de participanti si-au ales si favoritii, interesant fiind ca in aceasta „mini-competitie a bunului gust” toate vinurile au primit aprecieri si sufragii din partea celor prezenti. Au existat si castigatori, vinurile care au starnit mai puternice reactii de satisfactie pe chipurile invitatilor fiind Leat 6500 Chardonnay 2013 (apreciat pentru complexitatea aromatica si structurala data de cele 12 luni petrecute in baric), Charme de la Mer Traminer 2013 (remarcat pentru caracterul exotic si prietenos), Arezan Feteasca Neagra 2012 si Amprenta Muscat Ottonel 2013, „votat” printre favoriti pentru echilibrul sau foarte bun dintre zahar si aciditate si pentru expresia sa proaspata si citrica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: