Del’Iri, Suceava – „Descoperirea” vinurilor M1. Crama Atelier

 

DSC_0098Vremea si vremurile se schimba, insa acest lucru nu reprezinta un impediment pentru buna desfasurare a turneului national de promovare M1. Crama Atelier. Pe „frontul de Est”, dupa Galati, Iasi si Piatra Neamt, am ajuns si in „cetatea” Sucevei, locul ales pentru desfasurarea prezentarii vinurilor din portofoliul „cramei mici” de la malul marii fiind Del’Iri, unul dintre cele mai cunoscute locuri de petrecere a timpului liber din acest oras. Ca o mica paranteza, Del’Iri este o combinatie intre restaurant, pub si lounge, elementele de decor specifice fiecarui tip de local in parte imbinandu-se si echilibrandu-se reciproc.

DSC_0065

Suceava nu este unul dintre orasele in care vinul sa aiba o mare trecere la marea majoritate a consumatorilor, nu este considerat a fi acel „drink of choice”, alte tipuri de bauturi fiind considerate aspirationale. Asta nu inseamna ca aici nu exista si pasionati de vinuri! Cativa dintre acestia au raspuns prezent la invitatia Del’Iri de a participa la degustarea organizata in seara de miercuri, 19 noiembrie. Seara a pornit mai greu, reticenta afisata la debut de catre cei prezenti fiind intr-un fel justificata de necunoasterea proiectului M1.Crama Atelier. Insa, odata cu explicarea conceptului ce sta in spatele cramei mici de la Murfatlar si cu degustarea primelor vinuri, atmosfera s-a relaxat, primele semne de satisfactie aducand totodata si zambetele pe chipurile celor prezenti. Este foarte interesant si imbucurator sa vezi ca acel sentiment de rezervare cauzat de necunoasterea unui lucru – indiferent de natura acestuia, este inlocuit brusc de o deschidere prietenoasa si de curiozitate.

DSC_0153

Rand pe rand, au fost degustate cele sase vinuri ale campaniei de promovare – Leat 6500 Sauvignon Blanc 2013, Leat 6500 Chardonnay 2013, Charme de la Mer Traminer 2013, Leat 6500 Pinot Noir 2012, Arezan Feteasca Neagra 2012 si Amprenta Muscat Ottonel 2013, fiecare dintre invitati spunandu-si parerea despre vinuri, unii dintre ei chiar incercand sa propuna si cateva asocieri gastronomice pentru ele. Discutiile au fost antrenante, ajutate si de calitatea vinurilor din pahare, si de aceasta data fiind atinse subiecte din cele mai diverse legate de lumea vinurilor. La sfarsitul serii, cei mai atenti dintre participanti au fost rasplatiti cu cate o sticla de Charme de la Mer Traminer 2013, un tricou „Wine Rulz 2014 by M1. Crama Atelier” si ochelari M1. Party.
Urmatoarea oprire a turneului de promovare M1. Crama Atelier va fi Iasiul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: