Amphora, Timișoara – Cina gourmet in Bastion

 

image

Cel mai bun mod in care poți pune in valoare un vin este o asociere gastronomica potrivită. Este ceea ce ne-am propus sa oferim clienților împreuna cu amfitrionii Enotecii Amphora, un restaurant nou din Timișoara, amplasat intr-un loc absolut minunat: Bastionul Maria Therezia.
Sable Noble alb 2013 a fost servit ca welcome drink si deja am ridicat ștacheta, doar aveam in pahare un vin medaliat cu aur la Concours Mondial de Bruxelles 2014. Am schimbat câteva impresii, am vizionat împreuna câteva imagini din campania de cules, inclusiv entuziasmantul Flashmob din Crama Atelier, pus la cale împreuna cu o parte din Grupul Song. „Bun vinul asta domnule, hai sa le vedem si pe celelalte!” Si cam asa a început cina gourmet.
Am servit pe rând rulou de șalău cu praz brezat la care a stat alături Leat 6500 – Chardonnay 2012, dupa care a ajuns in pahare, evident foarte bine răcit, Charme de la Mer – Traminer 2013, servit cu momite sote cu pireu de morcovi si chipsuri de păstârnac. Discuții, amintiri de la malul marii, zâmbete. Doi dintre interlocutori sunt britanici. Si ei se decid greu asupra vinului favorit dintre primele trei servite, dar intr-un final au ales: Chardonnay si Charme. „Nu, nu pentru mine Sable alb”, tine sa precizeze o doamna dintr-un grup aflat in team building cu colegii de la firma, veniți tocmai de la … Oradea.

Singurul vin roșu al serii a fost Leat 6500 – Pinot Noir 2012, care a stat foarte bine lângă mușchiul de porc umplut cu alune si gălbiori sote. Aici s-a zăbovit ceva mai mult, e lesne de înțeles, e vreme de roșu :).
La final s-a servit o Panna Cotta cu jeleu din fructul pasiunii impreuna cu Amprenta – Muscat Ottonel 2013, care a înviorat si doamnele, si domnii deopotrivă. Poze, întrebări, „asta cât costa?”, „doar atât?”, „pai vreau” etc. S-a dat si un premiu, un Arezan -Feteasca Neagra 2012 pentru cel mai prompt si complet răspuns la o întrebare nevinovata :).
O seara faina, in care tricoul prezentatorului (colectia Wine Rulz by M1) a făcut furori in rândurile asistentei masculine. Rock. Timișoara. E limpede, nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: