Graf, Oradea – Preparate si vinuri de la Soare Răsare

image

„Ce faceți băieți, nu va mai primește acasă?”, a fost replica unui cunoscut proprietar de hotel din Oradea, când ne-am reîntâlnit sâmbăta seara la Restaurantul Graf. Ultima data ne-am văzut cu o săptămana mai devreme, la degustarea organizata cu membrii Clubului Millesime, deci întrebarea era întemeiată.

Lăsând gluma la o parte, revenim de fiecare data cu mare plăcere in acest oraș. Ne-a plăcut propunerea lui Septimiu Crișan, somelierul celor de la Graf, de a asocia vinurile făcute de Razvan Macici la Crama Atelier cu preparate japoneze. Când scriam zilele trecute pe Facebook ca va fi un eveniment altfel, nu am exagerat. Pur si simplu cei de la Graf vor sa se diferențieze si au ales pentru acest sezon serile de sâmbăta pentru evenimente gastro-enologice, iar noi am propus clienților cele mai potrivite vinuri M1 pentru preparatele realizate de un maestru cu cinci stele: Chef Ossama Kutaini (venit din vecini, adică de la Budapesta).

La valoarea lui, Ossama nu are aere de Master Chef. Înainte de sosirea clienților am stat un pic la povesti despre vinuri, in timp ce degustam Crâmpoșia 2013 din colectia Arezan apoi, vreme de mai bine de doua ceasuri si jumătate nu a mai ieșit din bucatarie. Când a făcut-o, am continuat discuția la un pahar de Leat 6500 – Pinot Noir 2012.
Dar sa revenim la eveniment. Tocmai pentru ca a fost o altfel de întâlnire, nu am mai deranjat clienții făcând fotografii la cina, deși suntem convinși ca ar fi pozat cu plăcere. Ne-am rezumat sa pozăm saloanele acestui restaurant minunat, poate ii facem curiosi pe cei care încă nu i-au călcat pragul. E important sa știți ca restaurantul e deschis de luni pana sâmbăta, numai între 17:00 si 23:00!

Meniul din bucătăria Ţarii Soarelui Răsare si vinurile de pe tărâmul românesc al soarelui răsare plus admosfera elegantă si relaxanta de la Graf au creat o seara altfel.
Amuse Bouche: Rulouri cu orez, crab, creveti și dressing de susan. Aici s-a servit Arezan – Cramposie 2013.
Gustare: Sashimi Tataki de “Somon, Ton, Biban” cu mango și Jalapeno salsa la care am degustat Leat 6500 – Sauvignon Blanc 2013.
Fel principal (la alegere): Cod negru din Alaska cu tăiței și sos Miso / Mușchi de vită “Omaha” cu găluște și sos Tappanyaki. Cei care au ales peste au mers mai departe cu Sauvignon, ceilalți (majoritatea) si-au delectat papilele cu Pinot Noir – 2012 din aceeași colectie Leat 6500.
Desert: Dim Sum de cocos cu fructul pasiunii și sos de mango. Un desert cald, surprinzător si delicios care s-a întregit natural cu Amprenta – Muscat Ottonel 2013.
E bine de menționat ca restaurantul a fost aproape plin in condițiile in care meniul propus a costat 210 lei/persoana. Cei care lucrează in ospitalitate vor înțelege mai bine de ce am făcut aceasta precizare.

Al treilea eveniment de pe „frontul de vest” al turneului nostru de promovare s-a încheiat undeva dupa ora 22:30, nu înainte de a mai pune un pic țara la cale cu prietenii de la Graf. Urmează o săptămana plină pentru „combatanții” care activeaza in aceasta parte de țara. Marti suntem la Satu Mare, miercuri si joi la Baia Mare, pentru ca vineri seara sa ne revedem cu amici din Sibiu la o degustare surpriza.

Sa aveți (si sa avem) spor!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: