Haute Image, Braila – Instantaneu cu multe tonuri si arome prietenoase

haute image 1

Nici ninsoarea care a lovit partea de nord-est a tarii, nici soselele precare si nici radarele nu ne-au oprit sa ajungem la timp, de la Iasi la Braila, pentru degustarea programata a avea loc in seara de vineri, 21 noiembrie, la magazinul specializat Haute Image.

Inainte de acest eveniment, fusesem intr-un fel avertizati de faptul ca audienta pe care o vom avea este una „destul de pretentioasa”, formata din pasionati de vinuri din Braila, care participa activ la degustarile si prezentarile de vinuri organizate de catre alti producatori in acest oras. Dupa ce au ascultat povestea „cramei mici” de la Murfatlar si conceptele din spatele fiecarei colectii M1 in parte si dupa ce au degustat primele vinuri, invitatii magazinului gestionat cu atentie de catre neobositul Octavian Mita si-au indreptat tirul de intrebari catre gazda evenimentului, semnatarul acestei relatari. De la modul de vinificare, cel de selectare a parcelelor si specificul terroir-ului, pana la curiozitati legate de piata vinului de la noi si de oriunde, trendurile de consum si legendele urbane despre vin, toate au fost subiecte abordate si intens disputate in pauzele facute intre prezentarile celor sase etichete ale campaniei de promovare. Deoarece o parte dintre cei invitati sunt de profesie fotografi sau pictori, deci firi artistice prin excelenta, s-a discutat destul de mult si despre designul etichetelor, acestia apreciind stilul inovativ al ambalajelor M1. In plus, am exploatat acest aspect si am apelat la bunavointa unora dintre invitati de a ne ajuta cu „o mana si un ochi de profesionist” in imortalizarea momentului.

haute image 10

S-au facut topuri, s-au ales favoriti, niciunul dintre cele sase vinuri – Leat 6500 Sauvignon Blanc 2013, Leat 6500 Chardonnay 2013, Charme de la Mer Traminer 2013, Leat 6500 Pinot Noir 2012, Arezan Feteasca Neagra 2012 si Amprenta Muscat Ottonel 2013 – neramanand fara sustinatori. Cei prezenti s-au aratat incantati de stilul cald si prietenos – cu mult fruct copt si concentrat si cu o textura catifelata – al vinurilor produse de Razvan Macici la Crama Atelier. In cazul in care unul dintre invitati nu a fost destul de convins de vreunul dintre vinuri, acesta a fost incurajat sa-si aprofundeze „cunostintele”, prin reumplerea paharului de degustare.

Degustarea a fost incheiata cu premierea celor mai atenti dintre invitati, de data aceasta locul ochelarilor M1. Party fiind luat de carnetele pentru note de degustare.

Foto-credit: Octavian Mita Photography

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: