Arhiva, Sibiu – Atelier de rose-uri cu final roșu

image

Cele doua echipe implicate in turneul de promovare M1 s-au apropiat si au ajuns pe aceeași paralela. In timp ce „frontul” de est s-a extins pana la Brasov, combatanții de pe „frontul” de vest au coborât de la Baia Mare la Sibiu, unde vineri seara au organizat un Atelier de Vinuri cu prietenii de la Arhiva de Ceai si Cafea.

Cochetul magazin aflat pe Strada Arhivelor nr. 2, la doi pași de Piața Mare, este un „cuib” M1, vinurile Cramei Atelier întregind oferta de delicaterii. Si pentru ca in luna septembrie am prezentat aici, in premiera, noutățile toamnei 2014 pregatite de Razvan Macici in atelierul de vinuri de lângă malul marii, pentru aceasta întâlnire am avut o surpriza: o degustare-scoala de rose-uri.

Dupa un welcome drink foarte autentic, Arezan – Cramposie 2013, care a avut darul sa destindă admosfera, a urmat degustarea a trei rose-uri din ani diferiți din colectia Sable Noble. Am început cu ediția 2011 care a fost un vin rose realizat exclusiv din Cabernet Sauvignon. Apoi ediția 2012, un cupaj din Cabernet Sauvignon (70%) si Feteasca Neagra (30%) si ediția 2013 care a păstrat aceeași parteneri de cupaj, in aceleași proporții. Culoare, nuanțe, nas, gust, postgust, evoluție, diferențe, asemănări, specificul unei recolte, asocieri culinare, toate au fost teme de discuție cale de mai bine de o ora. Pentru ca amănuntele se rețin mai ușor experimentând. Si ca sa încheiem cumva in tonul anotimpului care bate la usa, la final am aprofundat subiectul Arezan – Feteasca Neagra 2012, spre deliciul audientei.

Am avut si mult așteptatul concurs, de data aceasta cu un premiu mai special si asortat cu tema degustării. Un cuplu a plecat acasă cu un kit Charme de la Mer (frapiera, vin, pahare si ochelari) dupa ce au numit trei preparate care merg de minune cu Sable Noble rose :). Alt răspuns corect a fost premiat cu un tricou din deja binecunoscuta colectia Wine Rulz 2014 by M1.

Am avut parte si de o mare surpriza venită din partea unei doamne cu peste șaizeci de primăveri la activ si cu un spirit cuceritor. Discuția de la vinuri a virat lesne către muzica, si aceasta plecând de la găselnița cu tricourile noastre, ocazie cu care am aflat ca doamna este mare fan …. Rammstein. Si nu a glumit, a si exemplificat cateva piese celebre ale trupei germane. Tare! Am tinut sa facem o fotografie impreuna.

Aceasta etapa a turneului de promovare din zona de vest se încheie aici, dupa noua evenimente petrecute in șase orașe intr-un interval de 16 zile, ocazii cu care am interacționat îndeaproape cu mai bine de 200 de clienți si am parcurs ceva mai mult de 3500 de kilometri. Si totusi mai avem ceva socoteli neîncheiate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: