Cinque Terre, Ploiesti – O surpriza tocmai din Africa de Sud!

DSC_0012Daca pe „frontul de Vest” turneul de promovare aproape a luat sfarsit, in cealalta parte a tarii, el abia a ajuns la jumatatea traseului prestabilit. Dupa ce am luat la rand orasele din Moldova – Galati, Braila, Iasi, Suceava si Piatra Neamt, locuri in care am povestit si degustat vinurile M1. Crama Atelier, ne-am gandit sa schimbam regiunea si am mutat turneul mai inspre centrul tarii. Astfel, joi, 27 noiembrie, am ajuns la Ploiesti, la restaurantul Cinque Terre, loc recomandat de multi dintre localnici si nu numai ca fiind unul dintre cele mai de succes din acest oras. Dupa cum ii spune si numele, inspirat de una dintre cele mai renumite portiuni de coasta ale Rivierei italiene, Cinque Terre promoveaza o bucatarie italiana si mediteraneana, preparatele din meniu fiind realizate de chef Alberto Vitale, crescut si scolit in spiritul gastronomiei peninsulare.

Am inceput degustarea dupa „tiparul” stabilit pentru acest turneu de promovare, primele vinuri care s-au prezentat in paharele celor peste 20 de invitati, fiind cele doua albe ale campaniei, Sauvignon Blanc 2013 si Chardonnay 2012, ambele din colectia Leat 6500. O mare placere si onoare a fost sa le avem ca invitate la degustare pe Nora si Irinel Marici, mama, respectiv sora lui Razvan, „dirijorul” Cramei Atelier, doua persoane care au activat si activeaza in domeniul vitivinicol si care au completat prezentarea vinurilor si a proiectului M1, cu detalii interesante din viata lui Razvan. Cele doua vinuri albe au impresionat participantii prin stilul lor si i-au pregatit pentru „explozia de arome” a vinului Charme de la Mer, vazut de multi ca fiind „vedeta serii”.

Degustare M1 007

Dupa o scurta pauza, cei prezenti, inclusiv gazda si semnatarul acestei relatari, au avut parte de o surpriza pregatita de catre Irinel Macici: tocmai din Nederburg, Africa de Sud, Razvan a intrat in direct cu noi, prin video-chat, si ne-a transmis cateva ganduri, precum si viziunea sa despre proiectul „cramei mici din crama mare” de la Murfatlar.

Preferintele multora dintre cei prezenti s-au schimbat odata cu intrarea in degustare a vinurilor rosii, Leat 6500 Pinot Noir 2012 si Arezan Feteasca neagra 2012, care au fost puse la aerat aproape doua ore, pentru a-si etala cat mai bine aromele dense si carnoase de fruct copt, incadrate de tonurile de cacao si ciocolata, date de maturarea lor in baricuri de stejar. Seara s-a incheiat cu desertul Amprenta Muscat Ottonel 2013, dar si cu „premierea” celor mai atenti si activi dintre participanti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: