Pilvax, Brasov – „Vinuri de la malul marii” si gastronomie ungureasca

IMG_4527Restaurantul Pilvax din Brasov este unul dintre cele mai bune exemple ale faptului ca vinul nu reprezinta un mijloc pentru atingerea unui scop (financiar de cele mai multe ori), ci este scopul in sine. Pasiunea pentru vinuri a proprietarului sau, Gabor Imre, a transformat locul dintr-un simplu restaurant intr-un bastion al educatiei vinului, evenimentele de profil avand la Pilvax o frecventa impresionanta.

Joi, 3 decembrie, turneul national de promovare M1. Crama Atelier a oprit si in „statia” Pilvax, cei aproape 20 de invitati ai evenimentului fiind selectati pe „spranceana” de catre gazde. Inceput ca o seara gastronomica, evenimentul s-a transformat usor intr-un veritabil atelier de vinuri, curiozitatea invitatilor si intrebarile pertinente legate despre proiectul M1 si vinurile produse de Razvan Macici in „crama mica din crama mare” fiind un bun preambul pentru discutii antrenante. Educati in spiritul vinurilor din Ungaria, participantii au analizat cu un ochi critic vinurile M1 si au apreciat modul de exprimare prietenos si direct al acestora.

IMG_4478De aceeasi atentie s-au bucurat si asocierile gastronomice propuse de cheful restaurantului, Egon Naday, unele dintre ele fiind foarte indraznete. Un bun exemplu in acest sens a fost asocierea vinurilor albe ale campaniei – Leat 6500 Sauvignon Blanc 2013 si Leat 6500 Chardonnay 2012 – cu un platou de branzeturi afumate, carnati afumati, jumari, pasta de jumari si pateu de casa, aciditatea vinurilor echilibrand foarte bine componenta grasa a preparatelor. Vinurile rosii, Leat 6500 Pinot Noir 2012 si Arezan Feteasca Neagra 2011, au fost asociate cu un preparat simplu, dar foarte gustos, „Ceafa de porc la tigaie, cu piure de cartofi si sos de afine”, iar vinul Amprenta Muscat Ottonel 2013 s-a exprimat in tandem cu un un desert pe baza de piscot si crema mascarpone.

Un indiciu al succesului degustarii a fost si momentul in care seara s-a incheiat, ultimii dintre participanti plecand spre case dupa miezul noptii.

1 reply »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: