Bottega D’Italy, Constanta – O doza de „soare lichid” pe Litoral

DSC_3133Intr-o perioada in care zona de sud si sud-est a tarii nu a vazut soarele mai bine de 30 de zile, ne-am gandit ca ar fi bine sa mai entuziasmam un pic atmosfera de pe Litoral cu ajutorul „soarelui lichid” de la M1. Crama Atelier. Astfel, miercuri, 10 decembrie, am ajuns in Constanta, la Bottega D’Italy, loc in care ne-am intalnit cu peste 25 de pasionati de vinuri, proprietari si manageri de restaurante.

Incalzirea invitatilor s-a facut cu ajutorul vinului Leat 6500 Sauvignon Blanc 2013, vin apreciat pentru mineralitatea si aciditatea sa directa si care a facilitat intrarea in degustare a Chardonnay-ului din aceeasi colectie. Acesta din urma i-a impresionat pana si pe cei mai aprigi dintre fanii declarati ai vinurilor rosii, prin complexitatea sa aromatica si prin echilibrul etalat intre notele de fruct si cele secundare de lemn de stejar. Pentru multi dintre cei prezenti aparitia in degustare a lui Charme de la Mer Traminer 2013 nu a mai reprezentat o surpriza, acestia declarand ca s-au „intalnit” de foarte multe ori la terase, in cluburi, la restaurant sau pe plaja cu „vinul vedeta” al verii 2014 de la M1. Crama Atelier.

DSC_3347

Fanilor vinurilor rosii prezenti la eveniment le-a fost rasplatita asteptarea, odata cu aparitia in pahare a vinurilor Leat 6500 Pinot Noir 2012 si Arezan Feteasca Neagra 2012, care au incalzit atmosfera si au animat discutiile intre comeseni, foarte multi dintre invitati declarand ca si-au reconsiderat topul preferintelor personale in materie de vinuri. Pentru un final pe masura serii, ultimul vin al degustarii, desertul Amprenta Muscat Ottonel 2013, a fost asociat cu trei feluri de panettone – cu pere, cu grappa Poli si cu aceto balsamico.

Parerea celor prezenti legata de vinurile M1. Crama Atelier a putut fi dedusa si din faptul ca ultimii dintre invitati s-au lasat cu greu dusi catre case tarziu in noapte! In dimineata urmatoare, am primit si primele raze de la soare, dupa mai bine de 30 de zile! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: