Le Sommelier, Orăștie – Un club in devenire

image

La începutul turneului de promovare din aceasta toamna, atunci când a aflat ca urmează sa ajungem si la Deva, inimosul medic Sergiu Neamțu din Orăștie (somelier de serviciu in imaginea de mai sus) ne-a contactat pe Facebook si ne-a întrebat daca nu ne oprim si la „Le Sommelier„. Ne-am făcut temele si astfel am aflat ca in spatele acestei denumiri nu este doar un mic magazin de vinuri, deschis numai trei ore dupa-amiaza (pasiune curată), ci un veritabil club de vin in devenire.

O fi orașul mic, dar sala de degustări a magazinului a fost plină miercuri seara, si ce este mai important, toată lumea a venit exact la timp, ceea ce rar se întâmpla. La 19.05 începeam povestea celor șase vinuri cu cateva filmulețe realizate la crama in timpul campaniei de cules. Sauvignon Blanc 2013 si Chardonnay 2012 (jumătate plus unul a votat pentru al doilea ca fiind vinul alb favorit), apoi Charme de la Mer – Traminer 2013, bine cunoscut de asistenta, a fost ales vinul serii. Pauza scurta si apoi a urmat repriza cu vinuri roșii: Pinot Noir 2012 si Feteasca Neagra din aceeași recolta (jumătate plus doi au votat pentru Arezan, deci Feteasca). Finalul a fost dulce, Amprenta – Muscat Ottonel 2013 încheind o degustare reușită care, de fapt, a durat mai bine de trei ore, deși din enumerarea de mai sus pare ca a fost cam scurta.

Ne-am despărțit un pic înainte de miezul nopții, dupa alte cateva zeci de minute de despicat firul in paișpe, semn ca oamenii s-au simțit bine. Asa se întâmpla de fiecare data. Speram sa ne reîntâlnim la primăvara, iar daca nu va fi sa fie, atunci rămâne pentru toamna viitoare, dar la crama. S-a stabilit! 🙂

1 reply »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: