Concurs! „De ce iubesti ..?”.

update 23.03.2015

Castigatorul saptamanii 16 – 22.03.2015

Am avut de ales dintre cateva raspunsuri faine (pe care le puteti citi mai jos, la comentarii), pentru care va multumim. Marea ne inspira pe toti, asta e un lucru cert. Iata castigatorul acestei ultime etape a concursului nostru:

Monica Vizonie

image

Constănțeanca Monica Vizonie a încheiat seria celor șase câștigători.

Iata raspunsul ei: Pentru ca sunt Rac si am avut norocul de a ma naste la malul marii. Si pentru ca i-am ascultat murmurul de cand ma stiu. Si pentru ca ei i-am marturisit prima dragoste si prima tristete a unei despartiri. Si pentru ca numai pe ea as putea-o numi “marea mea”.

Cu ceilalti castigatori ai concursului puteti face cunostinta mai jos!

Multumim tuturor celor care au interactionat cu noi in aceasta prima editie a concursului „De ce iubesti …?”. Sa aveti o primavara frumoasa si un an cu sanatate si impliniri!

*

Concurs „De ce iubesti …?”, etapa nr. 6 (ultima!):

Intrebarea saptamanii 16.03 – 22.03.2015

Raspunde inspirat la intrebarea de mai jos postand un comentariu pana duminica, 22 martie 2015, ora 23.00, si poti castiga premiul saptamanii: o cutie cu trei vinuri din colectiile M1.Crama Atelier.

De ce iubesti ..marea?

IMPORTANT! Citeste regulamentul concursului!

vinul si marea 01

Mai jos gasiti intrebarile, raspunsurile si castigatorii primelor cinci saptamani de concurs.

**********************************************

update 16.03.2015

Castigatorul saptamanii 09 – 15.03.2015

Am avut de ales dintre multe raspunsuri frumoase (pe care le puteti citi mai jos, la comentarii), pentru care va multumim. Se vede ca muzica este un ingredient important in viata voastra. Ca sa avem un castigator, am tras la sorti si iata cine a iesit:

Janina Moldoveanu

Janina Moldoveanu

Janina Moldoveanu are 19 ani si ne-a convins ca este indragostita. De muzica :).

Iata raspunsul ei: „Muzica este vinul care umple cupa tacerii. Muzica are ceva aparte: ma linisteste, ma motiveaza, ma infurie, ma face sa ma gandesc la anumite persoane dar intotdeauna vad muzica precum cheia solutionarii unei probleme. Iubesc muzica pentru ca da suflet universului, aripi gandirii, farmec tineretii si imi rascoleste toate sentimentele.”

O rugam pe Janina sa ne contacteze pe m1@cramaatelier.ro!

Va multumim inca o data si va asteptam incepand de joi si pana duminica seara cu raspunsuri inspirate la ultima intrebare a concursului „De ce iubesti ..?”.

*

Concurs „De ce iubesti …?”, etapa nr. 5:

Intrebarea saptamanii 09.03 – 15.03.2015

Raspunde inspirat la intrebarea de mai jos postand un comentariu pana duminica, 15 martie 2015, ora 23.00, si poti castiga premiul saptamanii: o cutie cu trei vinuri din colectiile M1.Crama Atelier.

De ce iubesti .. muzica?

IMPORTANT! Citeste regulamentul concursului!

vin si muzica 2

Mai jos gasiti intrebarile, raspunsurile si castigatorii primelor patru saptamani de concurs.

**********************************************

update 9.03.2015

Castigatorul saptamanii 02 – 08.03.2015

Premiul pentru etapa numarul 4 a concursului nostru ajunge tot la un domn:

Istrătoiu Constantin

Constantin Istratoiu

Constantin Istratoiu a primit premiul pentru comentariul alaturat. Felicitari!

Iată răspunsul sau: Iubesc primavara pentru ca-i o stare de spirit, e adierea noului inceput, noilor vise si sperante pentru anul acesta.O simt ca pe-un strop de renastere ,de schimbare si de victorie ,asupra tuturor iernilor de pana acum…Primavara e tinerete , ma face sa fluier ,chiar daca sunt convins ca n-am de ce si-mi aduce dovada ca nici-o iarna nu e vesnica. O iubesc ,pentru ca fara motiv devin mai fericit si mai increzator ca insusi sufletul meu se transforma intr-o primavara permanenta si fara a avea neaparat fluturi in stomac…

Rugam castigatorul sa ne contacteze pe m1@cramaatelier.ro!

Multumim tuturor participantilor si va asteptam in continuare cu raspunsuri inspirate pentru urmatoarele trei intrebari. Joi, 12 martie, veti gasi, tot aici, intrebarea pentru etapa nr. 5 a concursului „De ce iubesti ..?”. Va dorim inspiratie si … mai intai cititi regulamentul!

*

Concurs „De ce iubesti …?”, etapa nr. 4:

Intrebarea saptamanii 02.03 – 08.03.2015

Raspunde inspirat la intrebarea de mai jos postand un comentariu pana duminica, 8 martie 2015, ora 23.00, si poti castiga premiul saptamanii: o cutie cu trei vinuri din colectiile M1.Crama Atelier.

De ce iubesti ..primavara?

IMPORTANT! Citeste regulamentul concursului!

image

Mai jos gasiti intrebarile, raspunsurile si castigatorii primelor trei saptamani de concurs.

***********************************************

update 2.03.2015

Castigatorul saptamanii 23.02-01.03.2015

Premiul pentru etapa numarul 3 a concursului nostru ajunge tot la o doamna. Castigatoarea este:

Stanescu Geanina

image

Stanescu Geanina si premiul pentru răspunsul dat. Felicitări!

Iata raspusul pe care l-a dat la intrebarea „De ce iubesti traditiile?”: Iubesc traditia pentru ca este “memoria” stramosilor mei, este samanta care imi tine sufletul de roman viu,ma face sa simt apartenenta de locul unde am primit radacinile si-am evoluat .Traditia ma face mai puternica ,mai constienta de propria valoare si mai bogata ,pentru ca am esenta atator ani curgand prin vene…E bucuria de-a auzi cuvantul dor,de-a asculta un colind,de-a vedea Calusarii dansand,de-a asculta un tulnic in Bucovina,de-a privi transhumanta-n Carpati. E vorba de un fel de iubire,pe care .am primit-o ,am trait-o si o dau mai departe ,pentru a fi sigura ca va fi fara sfarsit…

Rugam castigatoarea sa ne contacteze pe m1@cramaatelier.ro!

Multumim tuturor participantilor si va asteptam in continuare cu raspunsuri inspirate pentru urmatoarele trei intrebari. Joi, 5 martie, veti gasi, tot aici, intrebarea pentru etapa nr. 4 a concursului „De ce iubesti ..?”. Va dorim inspiratie si … mai intai cititi regulamentul!

*

Concurs „De ce iubesti …?”, etapa nr. 3:

Intrebarea saptamanii 23.02-01.03.2015

Raspunde inspirat la intrebarea de mai jos postand un comentariu pana duminica, 1 martie 2015, ora 23.00, si poti castiga premiul saptamanii: o cutie cu trei vinuri din colectiile M1.Crama Atelier.

De ce iubesti ..traditiile?

IMPORTANT! Citeste regulamentul concursului!

martisor 2015-2

Mai jos gasiti intrebarile, raspunsurile si castigatorii primelor doua saptamani de concurs (etapa nr. 1 si nr. 2)!

*************************************************

update 23.02.2015

Castigatorul saptamanii 16-22.02.2015

Saptamana trecuta juriul a premiat declaratia de dragoste a unui tanar. De data aceasta, pentru intrebarea „De ce iubesti vinul?”, am ales raspunsul unei doamne. Castigatoarea este:

Anca Argesiu

02 - Anca Argesiu

Bucuresteanca Anca Argesiu si premiul binemeritat pentru raspunsul pe care l-a dat la intrebarea „De ce iubesti .. vinul?”. Felicitari!

Iata raspunsul ales de juriu: „Fiecare vin bun e o poveste în sine, o poveste de soare, dulceață și parfum, o promisiune și-o amintire. Nici o altă băutură nu ascunde atîtea arome și nu combină atîtea subtilități, nici o altă băutură nu e atît de complexă și incitantă. Chiar dacă nu ești un mare specialist, este imposibil să nu fi subjugat de aromele unui vin adevărat, să nu simți bucuria de a descoperi diversele nuanțe și diversități. Că e sec sau licoros, vinul bun, căci nu poți iubi decît vinul bun, e o bătălie a vieții și a pămîntului cîștigată de fiecare dată.”

Rugam castigatoarea sa ne contacteze pe m1@cramaatelier.ro!

Multumim participantilor, chiar si celor care au incurcat temele de concurs. Mai avem patru intrebari, cate una pentru urmatoarele patru saptamani. Joi, 26 februarie, veti gasi, tot aici, intrebarea pentru etapa nr. 3 a concursului „De ce iubesti ..?”. Va dorim inspiratie si … cititi regulamentul! E scurt si spune numai adevarul :)!

*

Concurs „De ce iubesti …?”, etapa nr. 2:

Intrebarea saptamanii 16-22.02.2015

Raspunde inspirat la intrebarea de mai jos postand un comentariu pana duminica, 22 februarie 2015, ora 23.00, si poti castiga premiul saptamanii: o cutie cu trei vinuri din colectiile M1.Crama Atelier.

De ce iubesti ..vinul?

IMPORTANT! Citeste regulamentul concursului!

promo 8

*************************************************

update 16.02.2015

Castigatorul saptamanii 9-15.02.2015

Love is in the air! Dupa ce a lecturat de mai multe ori raspunsurile cititorilor nostri la intrebarea „De ce il/o iubesti?”, juriul a deliberat! Castigatorul primei etape a concursului „”De ce iubesti…?” este:

Stefan Simion

Stefan Simion 01

Stefan Simion din Bucuresti, unul dintre indragostitii care si-au facut publica declaratia de dragoste pe blogul nostru de companie, a intrat in posesia premiului pentru intrebarea cu numarul 1 a concursului „De ce iubesti…?”. Felicitari si bafta tuturor in continuare!

De ce o iubesc?!… Pentru ca pur si simplu o iubesc! Nu trebuie sa fie un motiv pompos pentru care s-o iubesc, nu pentru ca e cea mai frumoasa, nu pentru ca e cea mai buna, nu pentru ca e cea mai cea… O iubesc pur si simplu! Intotdeauna am asociat-o pe cea pe care am iubit-o, o iubesc si o voi iubi mereu,  cu un: „Pur trandafir, bătut în cuie de diamant, pe crucea mea” – „Psalmul de taina” al lui Arghezi.  Te iubesc, scumpa mea sotie – Mihaela, si minunata mama a fetitei noastre – Eva!”

Dorim sa le multumim tuturor concurentilor pentru implicarea in concursul nostru! Puteti descoperi raspunsurile acestora la sectiunea comentarii a acestei pagini. Va asteptam si la urmatoarele etape si va dorim multa bafta si inspiratie!

Urmatoarea intrebare va fi postata aici, pe atelieruldevinuri.com, joi, 19 februarie.

*

Concurs „De ce iubesti …?”, etapa nr. 1:

Intrebarea saptamanii 9-15.02.2015

Raspunde inspirat la intrebarea de mai jos postand un comentariu pana pe data de 15 februarie 2015, ora 23.00, si poti castiga premiul saptamanii: o cutie cu trei vinuri din colectiile M1.Crama Atelier.

De ce il/o iubesti?

IMPORTANT! Citeste regulamentul concursului!

love

Categorii:M1.Concurs

Tagged as: ,

104 replies »

 1. Oricare ar fi istoria noastră, tradițiile sau mediul familial, sărbătorile nu ne lasă, niciodată, indiferenţi. Esenţial este, „să íncheiem un armistițiu” cu frenezia vieţii de zi cu zi, să împărtăşim, cu cei din jurul nostru, momente simple, ganduri, experiente, emotii

  Să sărbătoreşti aniversările, Crăciunul, căsătoriile sau, de ce, nu, Dragobetele…, – evenimentele laice sau religioase -, constituie o oportunitate de a fi parte, de a te înscrie într-o temporalitate familială. Reuniunile de familie sunt momente, care ritmează, marchează, ritualizează unele tradiții religioase și culturale.

  Satul românesc şi-a arătat, mereu, frumuseţea şi bogăţia spirituală, prin vechile tradiţii populare, cu ajutorul cărora, marile praznice ale creştinătăţii au fost împământenite în realităţile fiecărei comunităţi, în parte.

  Este esenţial, ca, romànii să-şi amintească, cu bucurie şi plăcere, de frumoasele tradiţii romàneşti, să le transmită generaţiilor viitoare, dat fiind faptul, că, unele dintre acestea au nu numai recunoaştere internă, ci, sunt apreciate, în Europa şi în lume, cum ar fi, de pildă, încondeiatul şi încrustatul oualor de Paşte.

 2. Iubesc traditia pentru ca este „memoria” stramosilor mei, este samanta care imi tine sufletul de roman viu,ma face sa simt apartenenta de locul unde am primit radacinile si-am evoluat .Traditia ma face mai puternica ,mai constienta de propria valoare si mai bogata ,pentru ca am esenta atator ani curgand prin vene…E bucuria de-a auzi cuvantul dor,de-a asculta un colind,de-a vedea Calusarii dansand,de-a asculta un tulnic in Bucovina,de-a privi transhumanta-n Carpati. E vorba de un fel de iubire,pe care .am primit-o ,am trait-o si o dau mai departe ,pentru a fi sigura ca va fi fara sfarsit…

 3. Iubesc traditiile, nu mi-as putea inchipui, cum ar fi fara ele. Pur si simplu. Si, nici, nu stiu, cine ar putea… Traditiile, despre care, am auzit, precum si cele nestiute. Costumele populare si povestile de la gura sobei. Iubesc strugurii, din care, se face vinul, nelipsit de la orice petrecere.
  Iubesc Romania. O iubesc, ca pe o poveste, pe care am auzit-o, demult, incantandu-mi copilaria, si pe care vreau, sa o rescriu, pentru a-mi incanta prezentul. Doar, prin iubire, putem rescrie povestea pentru toate generatiile viitoare.
  Intreaga Romanie ar trebui sa respecte traditiile si sa conserve identitatea neamului nostru!

 4. si eu scrisesem pe 26.02 un raspuns la aceasta intrebare! de ce nu apare aici raspunsul meu, langa raspunsul celorlalti? Merci anricipat!

 5. PRIMAVARA!!! O Iubesc deoarece este anotimpul meu de suflet….anotimpul renasterii mele si al mamei natura.
  Primavara, este aducatoare de bucurie, voie buna, alai de flori, lumina si culoare si zumzet de albine.
  Totul e invaluit in mantia de lumină a soarelui, care mangaie bland pamantul si toata natura!
  Primavara asterne peste tot un covor multicolor. Campurile şi dealurile inverzesc iar livezile se pregatesc sa dea în floare. In paduri apar primii ghiocei, se simte parfum de toporasi, muschiul copacilor e moale ca o perna de puf, iar pe cer se vad deja cum se intorc primele pasari calatoare!
  Primavara a trezit natura, m-a „trezit” si pe mine, albinele harnice isi incep firav zumzetul printre florile gingase!
  Noi, oamenii ne bucuram din nou de aceasta renastere a naturii. Pe campuri se aude „zumzetul” harniciei. In livezi oamenii curata pomii, taie coarda vitei-de-vie, iar in gradini sapa pamantul si fac brazde ca sa puna rod bogat.
  Iubesc primavara plina de lumina tamaduitoare si mangaietoare care imparte cu generozitate, bucuria de a trai, culoare si magie!

 6. Iubesc primavara pentru ca-i o stare de spirit, e adierea noului inceput, noilor vise si sperante pentru anul acesta.O simt ca pe-un strop de renastere ,de schimbare si de victorie ,asupra tuturor iernilor de pana acum…Primavara e tinerete , ma face sa fluier ,chiar daca sunt convins ca n-am de ce si-mi aduce dovada ca nici-o iarna nu e vesnica. O iubesc ,pentru ca fara motiv devin mai fericit si mai increzator ca insusi sufletul meu se transforma intr-o primavara permanenta si fara a avea neaparat fluturi in stomac…

 7. Iubesc Primavara pentru faptul ca natura se trezeste la viata si totul este viu,nou si mireasma florilor de primavara imbie sufletul omului si il trezeste si pe el la viata!
  Si oamenii sunt mai veseli cand vine Primavara!

 8. Iubesc primavara pentru ca este momentul in care cerul zambeste! Este momentul in care ghioceii razbesc pamantului si ies la suprafata voiosi si ne aduc zambete! Vantul adie atat cat sa-ti mangaie fata si sa iti dea senzatie de confort, liniste si impacare. Primavara, pentru mine, reprezinta caldura sufleteasca si inviere la viata… zambete, prietenie, iubire, zumzete, natura, flori si veselie! Simti ca odata cu natura revii la viata..si asta e un sentiment cu adevarat minunat de primavaratic!

 9. Iubesc primavara pentru ca este un anotimp colorat ce imi indulceste visele,imi bucura sufletul si imi zambeste prin intermediul fiecarui fir de iarba,fiecarei adieri de vant,fiecarei flori si fiecarei atingeri.E anotimpul ce ne asterne zambete pe chipuri,ne umple inimile de iubire si palmele de liniste.Iubesc diminetile dulci de primavara incarcate cu bulgari de lumina si copacii infloriti ce imi insenineaza ziua precum zambetul unui copil.Primavara da viata iubirii si ofera incredere si putere oamenilor.Bine ai venit, primavara!

 10. Imi place primavara, deoarece semnifica un nou inceput. Zilele devin mai lungi si mai calduroase, florile incep sa infloreasca si toata lumea pare sa zambeasca. Primavara este momentul sa iesim din hibernare, sa renuntam la pulovere si sa incepem festivitatile in aer liber. Ma simt ca si cum acesta este momentul cand incep sa devin mai plin de viata si anul meu incepe cu adevarat.

 11. Primăvara mă bucur de plimbări reconfortante în aer liber. Mult mai dese, ieşirile în oraş cu prietenii mă reîmprospătează cu energie. Primăvara reînvie amintirile legate de grădina bunicilor şi tăierea viţei de vie. Este molipsitoare veselia copiilor care inundă strada. Iubesc primăvara pentru poezia culorilor, mireasma florilor şi pofta de viaţă pe care o emană. Primăvara induce optimism, exhuberanţă şi stare de bine!

 12. Iubesc MUZICA deoarece este balsam pentru suflet si-mi confera o stare de relaxare si de bine! Oriunde as fi, eu ascult muzica mea preferata si recunosc ca nu pot trai fara aceasta! Sunt dependenta! Cel mai mult ma relaxez seara dupa cina atunci cand ma asez comod si ascult in surdina melodiile mele, in compania sotului meu, degustand un pahar de vin bun!

 13. Iubesc muzica pentru ca e singura care ma face sa dau shutdown la lume, probleme, ganduri negre. Iubesc muzica pentru ca ma face sa visez, ma face sa zambesc, ma face sa tresar de fiecare data cand dau din picior pe un beat anume. Iubesc muzica pentru ca ma insoteste in calatorii, pentru ca respir cu ea, pentru ca imi descreteste fruntea si alunga ridurile, pentru ca face ca bataile inimii sa curga ca notele pe un portativ. Iubesc muzica la fel cum si ea ma iubeste pe mine, pentru ca…

 14. La 3 ani, cîntam, cît mă țineau plămînii “Căpitane de Județ”. Bătrînii la care stăteau ai mei cu chirie au fost al 3-lea rînd de bunici pentru mine, bunici pierduți iremediabil în dragostea lor pentru o fetiță foarte mică care adora să fie în centrul atenție. Suită pe un scăunel, așa ca pe scenă, urlam (cel puțin așa susține mama) cît puteam de tare și de convingător.
  Nu-mi amintesc de vreo perioadă în viața mea care să fie lipsită de muzică. Muzică clasică, ușoară, pop, rock, mai tîrziu jazz. Și cînt de cînd mă știu – n-aș știi cum să trăiesc fără să cînt. Nu-mi pot imagina viața fără muzică, corpul meu reacționează în mod firesc la sunete musicale, se crispează la muzică proastă sau interpretată prost, se mișcă în orice ritm și n-am putut nicicînd să aud muzică fără să ascult.
  Cum să nu iubești ceea ce face parte din tine?

 15. De ce iubim muzica? Cum sa nu iubesti o armonie de culori, iubire, daruire? Cum sa nu iubesti acel ceva care iti schimba starea de spirit, te relaxeaza, te binedispune si iti lasa un zambet in coltul gurii ori de cate ori asculti o melodie compatibila cu sufletul nostru. Muzica a luat nastere din dorinta oamenilor de a se exprima, de a creea, de aceea transmite sentimente, emotii, amintiri, ridica moralul si adrenalina. Este refugiul cand sufletul solicita asta. Prin muzica ne putem manipula emotiile, ne putem induce o stare magica, ne putem deconecta de la stres si tensiuni. Muzica este vinovata de dependenta zilnica a subconstientului meu.

 16. Muzica este vinul care umple cupa tacerii.Muzica are ceva aparte:ma linisteste,ma motiveaza ,ma infurie,ma face sa ma gandesc la anumite persoane dar intotdeauna vad muzica precum cheia solutionarii unei probleme.Iubesc muzica pentru ca da suflet universului ,aripi gandirii,farmec tineretii si imi rascoleste toate sentimentele.

 17. De ce iubesc muzica? Pentru că de fiecare dată când sunt îndrăgostită ascult muzică, de fiecare dată când sufăr din dragoste, muzica este cea care îmi vindecă rănile și atunci când petrec cu cei dragi muzica mă binedispune. Tot ce este profund își are rădăcinile în muzică. În toate aceste momente din viața, muzica este refugiul meu și atunci cum sa nu iubești muzica cand muzica este însăși poezia sufletului?

 18. Iubesc muzica pentru ca doar ea ma poate scoate dintr-o stare proasta, iubesc muzica pentru ca doar ea ma readuce la viata, si ma face sa lupt mai departe, desi ma lovesc de obstacole si piedici multe. Pentru ca datorita ei, pot sa fiu mai aproape de iubit, sa dansez cu el si sa simt ca plutesc si ma pierd in bratele lui pe melodia noastra. Iubesc muzica pentru ca imi este prietena si la bine si la rau!

 19. Pentru că muzica este ingredientul indispensabil care ne transformă visele în realitate. Asociem diverse acorduri cu momentele deosebite din viața noastră, de care ne amintim peste ani cu mare plăcere. Descoperim în timp muzica în orice ne înconjoară: muzica în adevăratul ei sens dar și muzica lemnului, muzica naturii și, de ce nu … muzica vinului.

 20. Pentru că muzica este ingredientul indispensabil care ne transformă visele în realitate. Asociem diverse acorduri cu momente unice din viață, de care ne amintim peste ani cu multă plăcere. Iubim muzica pentru că o savurăm în cele mai diverse forme: muzica în adevăratul ei sens, muzica lemnului, muzica naturii și, de ce nu … muzica vinului 🙂

 21. Iubesc muzica din cauza emotiilor din spatele ei. Este ca cel mai bun prieten, mereu alaturi de tine in momentele bune si mai putin bune. Ascultand oamenii exprimandu-si emotiile prin cantece te lasa sa te simti ca si cum nu ai fi singur. S-ar putea sa nu intalnesti vreodata un artist, dar te simti de parca ai cunoaste unul mai bine decat oricine, numai pentru simplul fapt ca te simti reprezentat de mesajul transmis prin cantecul sau. Este ca bataile inimii, daca nu ar fi acolo nu am putea supravietui… Muzica este limbajul sufletului!

 22. Muzica-mi picura zilnic in suflet ,ca o bautura miraculoasa ,este cu mine cand ma trezesc sau inainte de culcare, cand sunt fericita sau trista,in zilele calduroase de vara sau in iernile cu colinde.Muzica ma trece printr-o mie de stari ,iar versurile exprima adesea ce simt.Iubesc valurile melodioase din anotimpurile lui Vivaldi ,care se intrepatrund cu zbaterea zilnica din anotimpurile mele,vibrez la unda de optimism din melodiile Queen sau Bob Marley ,care ma fac sa vad viata ca pe-o continua provocare ce trebuie abordata cu iubire si curaj.O iubesc pentru ca-i universala,fara granite ,fara varsta si pentru ca e binefacatoare sufletului meu.

 23. Probabil ca mama cand ma purta in pantece imi fredona muzica , pentru ca m-am nascut cu ea-n sange si-o iubesc.Ma insoteste pretutindeni ,o ascult pentru a-mi linisti gandurile ,pentru a-mi lumina zilele intunecate ,pentru a vedea culorile dansand in jurul meu ,atunci cand am tendinta sa vad alb-negru.Pentru mine-i un limbaj fara bariere ,o punte intre inimi ,e hrana mea zilnica pentru suflet .Am convingerea ca fiecare zi „gustata” de mine o adaug in partitura vietii ,exact cum sunt notele pe portativ, cand forte,cand piano, intr-o armonie care mi-a fost data s-o traiesc.

 24. Muzica inseamna emotie, sentiment, pasiune… Iubesc muzica pentru ca ma insoteste mereu…si cand sunt fericita si cand sunt trista… E „locul” unde ma refugiez pentru a fi doar eu cu mine…Muzica imi calmeaza sufletul, imi linisteste mintea, imi mangaie simturile si „ma imbata” in fiecare clipa. Iubesc muzica pentru ca e un dar di…vin!

 25. Muzica îmi aduce în casă foşnetul ierbii înălţându-şi ruga spre cer şi mă face să aud cum scârţâie Carul Mare călătorind printre stele. Iubesc muzica pentru că adaugă culoare unei lumi cenuşii, intensificând experienţele vieţii. Muzica este sunetul emoţiilor şi al sentimentelor.

 26. De ce iubesc mare ?.. Stiu c-am sa fiu batran, iremediabil despartit de trecut si ca o sa privesc marea cu aceeasi sete si speranta. Imi place foarte mult marea, ador galagia relaxanta a valurilor ce ma linisteste si ma face sa uit de toate cele rele
  Mie imi place deoarece valurile canta o melodie ce te poarta ca un fulg, nisipul moale parca este un puf creat special, marea impodobita cu scoici face ca acel „rai” sa para viu.SA NE MANDRIM CA AVEM UN ASEMENEA ”REGAT” !

 27. In primul rand pt. intrebarea „de ce iubesti marea?” ar trebui facuta o exceptie de la regulament in ceea ce priveste raspunsul de maxim 5 randuri (sunt convinsa ca vor fi multe raspunsuri frumoase care vor depasi cele 5 randuri). Acum sa incerc si eu (in cat mai putine randuri) sa transpun ce-mi strabate prin simtiri cand ma gandesc la mare: iubesc marea pentru ca nu exista pe lumea asta ceva mai frumos decat marea cu orizontul ei infinit, iubesc marea pentru ca imi dezmiarda toate simturile – imi incanta privirea cu culoarea sa (indiferent ca este albastra, verde sau mai negricioasa) , ma linisteste cu muzica valurilor ei (cand mai linistita, cand mai agitata), ador imbratisarea marii (chiar daca uneori e mai rece, alteori mai calda). Marea imi ofera cele mai intense trairi, emotii, senzatii, perceptii, fara sa faca nimic special, ea trebuie doar sa fie acolo, sa existe… Marea este cea mai fidela, asteapta sa ma intorc la ea oricat de mult ar dura pana ne revedem, nu stiu daca ea imi duce dorul, dar mie imi este dor de mare deja numai cand ma gandesc ca plec de langa ea! Ea (marea) este intotdeauna acolo, nu imbatraneste, cum se intampla cu noi – oamenii. Iubesc marea pentru ca aici, la mare, sunt cele mai spectaculoase rasrituri si apusuri de soare, si Luna pare mai frumoasa la mare. Marea este cel mai bun confident, te asculta daca-i vorbesti, nu te contrazice niciodata, intotdeauna e alaturi de tine. Privind un pic si din punct de vedere stiintific, cred ca de fapt, noi, cei ce iubim marea, ne iubim pe noi insine (doar suntem aprox. 70% apa 🙂 ) si undeva in codul nostru genetic ne este scris sa ne intoarcem la natura noastra – apa, de aceea si atractia (chimia) dintre om si mare de-a lungul vremurilor a fost , este si va fi intotdeauna una din caracteristicile existentiale ale omenirii.

 28. Iubesc MAREA deoarece ma duce cu gandul la vacanta, la relaxare, la soare si la plaja fierbinate si la briza racoroasa! Iubesc marea deoarece imi place mult sa inot, sa fac scufundari si croaziere! Pe malul marii ar fii locul perfect unde mi-ar placea sa traiesc! MAREA este acel loc unde eu m-am indragostit prima oara, locul pe care nu am cum sa-l uit vreodata!

 29. Pentru ca e un taram fermecat. Daca privesti in departare poti sa vezi cerul cum o imbratiseaza. E locul unde se inalta castele, unde printul tau asteapta sub un palmier sorbind dintr-un mojito, unde distractia nu cunoaste limite, notiunea de timp e relativa si in care copilaria nu a incetat sa existe niciodata!

 30. De ce iubesc marea?
  Iubesc marea pentru aerul sarat,pentru valurile puternice pe care am invatat sa le “sparg”,pentru soarele care m-a bronzat,pentru vantul care m-a racorit atunci cand am simtit ca ma sufoc.Iubesc marea pentru muzica ei,pentru ca la mare distractia incepe dupa ora 00:00,pentru ca poti dansa oriunde si mai ales oricand.Pentru ca la mare poti savura un vin bun pe plaja si sa asculti sunetul marii.Iubesc marea pentru ea a invatat sa intretina infinitul si visele mele care raman acolo in fiecare an,cu promisiunea reciproca sa ne revedem cat mai curand si cat mai des.

 31. Iubesc marea pentru simplul fapt ca ma linisteste si imi induce o stare de bine uitand de toate probleme din viata de zi cu zi . Iar cand stai pe plaja marii iar in mana mai ai si un pahar rece de vin deja esti in paradis ! In fiecare an merg la mare e ca si cum face parte din mine si ma atrage . E destul de greu de explicat in cuvinte ” de ce iubesc marea ” .

 32. Pentru ca sunt Rac si am avut norocul de a ma naste la malul marii. Si pentru ca i-am ascultat murmurul de cand ma stiu. Si pentru ca ei i-am marturisit prima dragoste si prima tristete a unei despartiri. Si pentru ca numai pe ea as putea-o numi „marea mea”.

 33. Marea mea iubire ,marea , cu scoicile si cochiliile ei aduse de valuri ,pe care cu gesturi copilaresti le pun la ureche si le-ascult tumultul ,cu nisipu-i fierbinte dezmerdandu-mi talpile….O iubesc pentru senzatia de libertate nemarginita pe care mi-o da,pentru forta ei de a-mi sterge gandurile negative ca prin minune,pentru vraja care ma transforma si ma face fericita, cand inchid ochii si-o simt in adancului sufletului , pentru rasarituri si apusuri fara egal, ca si cand la ea incepe si se termina totul. Iubesc forfota din jurul ei in noptile de vara,mirosul de porumb fiert,muzica din cluburi ce se rasfrange-ncet spre valuri,lampioanele jucause frangandu-si zborul in larg,cupa de vin bauta pe nisip, luminile, culoarea ,tineretea,veselia …unicitatea ei intr-un cuvant.

 34. Mi-e drag să văd pe mare vapoarele în larg / Cum se topesc în zare, catarg după catarg.
  Cum farul le vesteşte cu licăriri în glas, / Că-n port adăposteşte oricând şi orice vas.
  Să văd cum pescăruşii se zbenguie pe valuri / Şi cum în faptul serii se cuibăresc în maluri.
  Când soarele răsare ori trece în apus, / Privesc cu-nfiorare şi nu mă mai dau dus.
  Mi-e-atât de dragă marea încât cuvinte nu-s / Să-mi potolească gândul a tot ce am de spus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

 • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: