Pilvax, Brasov – Noutatile M1 „invitate” la cina gastronomica

DSC_0145-2

Dupa o prima descindere ce a avut loc in campania de promovare M1 din toamna anului trecut, ne-am reintors la Pilvax,  pe 14 mai, cu aceeasi bucurie ca ne vom intalni cu oameni pasionati, dornici sa ne asculte povestea, dar mai ales sa deguste noutatile acestei primaveri ale „cramei mici de la malul marii”. Iar asteptarile noastre nu au fost inselate!

Invitatii restaurantului Pilvax, unul dintre cei mai activi promotori ai vinului si gastronomiei de calitate din Brasov, nu s-au lasat asteptati si au dat drumul tirului de intrebari inca de la primele vinuri ale serii Arezan Cramposie 2014 si Leat 6500 Pinot Gris 2014. Discutiile despre Crama Atelier, dar si despre vin in general, au devenit mai aprinse odata cu aparitia „pe scena” a celor doua rose-uri ale „campaniei de primavara”, Arezan Feteasca Neagra rose 2014 si Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra rose 2014, cei prezenti fiind foarte incantati de noua abordare de vinificare a rose-urilor la M1. Pentru asocierea vinurilor, chef-ul Pilvax, Arpad Borbely, a propus, la fel ca la prima degustare desfasurata aici, niste preparate indraznete din gastronomia ungureasca. Vinul rosu al serii, Arezan Babeasca Neagra 2013, ce a revenit in portofoliul M1.Crama Atelier dupa o pauza de un an, si-a pus in valoare aromele intense si textura catifelata si lejera alaturi de un „Cotlet de porc, cu reductie de vin si sos alb de ciuperci„, o creatie savuroasa si echilibrata. Partea finala a degustarii i-a apartinut specialitatii Mamaia, bautura pe baza de vin, cu extract de cirese amare si gentiana, pe care chef Arpi a asociat-o cum nu se putea mai bine cu un „Muffin de ciocolata, cu spuma de capsune si moose de ciocolata„.

Nu puteam sa incheiem degustarea fara sa-l premiem si pe cel mai activ si mai atent dintre invitati, care a plecat acasa cu o sticla de Leat 6500 Pinot Noir 2012 cu semnatura vinificatorului Razvan Macici.

2 replies »

  1. Reblogged this on Papile în extaz and commented:
    O seară minunată, în care am făcut cunostinţă cu creaţiile atelierului de vin Murfatlar M1, alături de un răsfăţ gastronomic şi toate acestea în compania unor oameni frumoşi, inimoşi şi deschişi.
    Mulţumim

    p.s. în curând veţi putea citi un review despre restaurantul Pilvax!

  2. A fost o seară minunată, vă mulţumim! Aţi reuşit ceva miraculos domnilor, să îmbinaţi informaţia, aroma vinurilor, gustul mâncării excelente şi căldura din sufletele voastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: