Terroirs, Brasov – „Smart-tasting” in Orasul Coroanei

terroirs pano-2

Cea de-a doua degustare programata a avea loc in orasul Brasov in cadrul „campaniei de primavara 2015” s-a desfasurat in locul pe care foarte multi il considera „kilometrul 0 al vinului de calitate” din acest oras: wine-barul Terroirs. Astfel, vineri, 15 mai, aproape 35 de participanti, mai mult sau mai putin cunoscatori, dar cu siguranta pasionati de vinuri, au ales sa isi petreaca inceputul de weekend alaturi de noi si gazdele noastre, pentru a degusta si pentru a afla povestea celor mai noi membri ai portofoliului M1.Crama Atelier.

Cum degustarile Cramei Atelier nu sunt nicidecum straine de tehnologia de ultima generatie, de data aceasta latura hedonista a prezentarii M1 a beneficiat de sprijinul unei aplicatii pentru telefoanele mobile, Winebook, un „jurnal digital” al pasionatilor si degustatorilor de vinuri, dezvoltat de Teodor Breazu, mare pasionat de vinuri si un bun prieten al vinurilor „cramei mici de la malul marii„. Cei prezenti nu s-au lasat foarte mult asteptati si, cu paharul de vin intr-o mana si cu smart-phone-ul in cealalta, si-au descarcat rapid aplicatia Winebook pentru a puncta vinurile degustate si pentru a-si face propriile ierarhii. „Degustarea digitala” a fost stimulata si de premiul pus in joc pentru unul dintre cei care au binevoit sa acceseze aplicatia Winebook, o sticla de Sable Noble Rose 2014, insa acest lucru nu a stat in calea discutiilor libere despre vinuri, mai ales ca am avut pregatita o sticla de Leat 6500 Pinot Noir 2012, cu semnatura lui Razvan Macici, pentru cel mai atent si mai activ dintre invitati.

DSC_0020-2Cele cinci vinuri propuse pentru aceasta degustare, Arezan Cramposie 2014, Leat 6500 Pinot Gris 2014, Arezan Feteasca neagra rose 2014, Leat 6500 Rose 2014 si Arezan Babeasca Neagra 2013, dar si Aperitivul Mamaia, bautura speciala pe baza de vin, cu extract de cirese amare si gentiana, au fost prezentate, degustate si discutate pe indelete, preparatele gastronomice pregatite de chef Shaun Ferreira completand foarte bine intregul tablou al degustarii.

Potrivit datelor colectate de aplicatia Winebook, la finalul degustarii ierarhia vinurilor prezentate a aratat in felul urmator: primele doua pozitii au fost ocupate de catre Arezan Babeasca Neagra 2013 si Aperitiv Mamaia, cu acelasi numar de puncte, urmate de catre, Leat 6500 Rose 2014, Arezan Feteasca neagra rose 2014, Leat 6500 Pinot Gris 2014 si Arezan Cramposie 2014.

Sfarsitul degustarii a apartinut premierii celor mai activi dintre participanti, dar si discutiilor „tete-a-tete” despre vinurile degustate sau despre vin in general, discutii care s-au terminat undeva spre miezul noptii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: