Heaven’s, Brăila – Amatori de dulcegarii si indragostite de sec

image

Foarte atenți la explicatiile prezentatorului, domnii au evaluat îndelung fiecare vin in parte

Regulile sunt făcută ca sa mai fie si încălcate, nu? Mai ales cand e vorba de „tipare” de consum. Cam aceasta a fost concluzia prezentării M1 de la Brăila, eveniment care a avut loc in crama Restaurantului Heaven’s. Sa ne explicam.

Am respectat aceeași regula de a prezenta clienților atat vinuri din meniu, cât si propuneri noi, pentru a testa astfel, in cel mai sănătos mod, care le sunt preferințele. In „Raiul Brăilei” am inceput cu Arezan Feteasca Regala 2013, un vin medaliat cu aur la ediția din acest an a Concours Mondiale de Bruxelles, si am continuat cu Leat 6500 Chardonnay 2012, tot un vin de aur, de aceasta data cu medalie la Vinalies 2015. Doua soiuri albe, unul autohton, celălalt internațional, doua stiluri de vinificație diferite. Si asa cum se întâmpla de fiecare data la prezentările M1, preferințele au fost si de aceasta data împărțite. Cu un ușor avantaj de partea regelui soiurilor albe.
Au urmat rose-urile, trei la numar daca punem in categorie si Charme de la Mer Traminer 2014. Înainte de acest demisec au fost doua vinuri seci, Sable Noble rose 2014 (cupaj de Merlot si Cabernet Sauvignon) si Arezan Feteasca Neagra rose 2014. Aici s-a intamplat si surpriza care ne-a făcut sa tragem concluzia de la inceput. Gusturile au fost împărțite, fiecare dintre cele trei vinuri a avut fanii lui, dar împărțiți un pic altfel decât ne-am fi așteptat. Astfel doamnele au votat in majoritate pentru Arezan rose, iar domnii s-au îndrăgostit iremediabil de Charme. Se poate si asa, gusturile nu se discuta.
Prezentarea s-a încheiat cu un alt vin mare, Leat 6500 Pinot Noir 2012, care a uniformizat impresiile de ambe sexe. Seara s-a incheiat socializand in fata preparatelor comandate asociate cu vinul preferat din degustare.
La revedere Brăila, ne pregătim pentru Galati!

1 reply »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: