Hotel Elite, Oradea – Vinurile M1 si teatru la aniversarea Millesime

DSC_0119-2Dupa cum afirmam si intr-o postare anterioara, Oradea ramane unul dintre polii importanti in privinta educatiei vinului din aceasta tara. Un mare merit pentru acest fapt il are si Centrul pentru Cultura si Educatie a Vinului Millesime, asociatie condusa de catre profesorul Dorin Popa, care, prin cursurile, evenimentele si degustarile organizate pe parcursul a 5 ani de zile, a reusit sa stranga in jurul vinului o comunitate foarte puternica de pasionati de vinuri, fiecare dintre ei devenind in cercurile proprii de cunostinte adevarati ambasadori ai acestei bauturi.

Pe 29 mai, Centrul pentru Cultura si Educatie a Vinului Millesime a implinit 5 ani de la aparitie, iar M1.Crama Atelier s-a aflat alaturi de membrii acestei asociatii atat pentru a celebra frumoasa varsta, dar mai ales pentru a prezenta noutatile acestei primaveri, semnate de catre enologul-consultant al Cramei Atelier, Razvan Macici. Pe langa pasiunea pentru vinuri, si punctualitatea pare sa aiba alte valente in acest oras, asa ca la putine minute dupa ora anuntata, cei aproape 100 de invitati primeau in pahare primul vin al serii, Arezan Cramposie 2014 (vin apreciat pentru caracterul sau prietenos si direct), alaturi de detaliile despre aparitia si evolutia de pana acum a Cramei Atelier. Deoarece la Millesime, degustarile au un pronuntat caracter educativ, prezentarea a fost sustinuta de tandemul format din semnatarul acestei relatari si prof. Dorin Popa, care a analizat fiecare vin in parte intr-o maniera prietenoasa, dar bogata in informatii.

DSC_0045-2Cramposia Arezan a deschis apetitul celor prezenti pentru partenerul sau de colectie, Feteasca Regala & Feteasca Alba 2014, vin care a fost descris a fi o „frumoasa expresie a soiurilor autohtone, cu o amprenta de Lume Noua”. Leat Pinot Gris 2014 l-a determinat pe prof. Popa sa atraga atentia celor prezenti ca au in fata un „vin mare, cu o tipicitate impecabila”. Prima parte a prezentarii, ilustrata vizual cu ajutorul unui filmulet ce a surprins evolutia Cramei Atelier de-a lungul anului de recolta 2014, a fost incheiata cu Sable Noble Rose 2014, cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot, vin care i-a facut pe cei mai multi dintre invitati sa isi reconsidere optiunile de rose-uri pentru aceasta vara.

DSC_0087-2Pauza, nu a fost una in adevaratul sens al cuvantului, ci o pauza cu un puternic caracter artistic, deoarece locul prezentatorilor evenimentului a fost luat de catre actorii Mirela si Sebastian Lupu, artisti ai teatrului Regina Maria din Oradea, care au pus in scena piesa „Aplauze pentru Lena„, scrisa de catre Valentin Nicolau, o drama psihologica, cu trimitere catre multe puncte sensibile ale vietii de cuplu.

DSC_0157-2Atentia solicitata de piesa de teatru din partea publicului a fost pastrata la aceleasi cote odata cu reluarea prezentarii urmatoarelor vinuri din portofoliul M1. Feteasca neagra rose din colectia Arezan, produs al recoltei 2014, a facut cunoscuta noua abordare a Cramei Atelier in ceea ce priveste vinificarea de rose-uri, una apropiata de cea a vinurilor de Provence. Seara a atins un nou prag de intensitate in momentul in care a intrat in scena Arezan Babeasca neagra 2013, vin care pierduse initial „promovarea” in colectiile Atelierului, ca mai apoi, dupa un an de „reeducare” la lemn de stejar sa primeasca „votul de calitate” al lui Razvan Macici. Ultimul vin al serii a fost Leat 6500 Merlot 2011, o creatie ce a evoluat foarte interesant la sticla si care i-a impresionat pe cei prezenti prin caracterul sau tipic, textura sa catifelata si prin echilibrul foarte bun dintre notele de fruct si cele de lemn.

Prezentarea Cramei Atelier si aniversarea Millesime s-au incheiat cu o tombola, in urma careia patru norocosi au plecat acasa cu cate o sticla din portofoliul M1, unul dintre acestia putandu-se mandri de acum incolo ca este detinatorul unei sticle de Leat 6500 Pinot Noir, cu semnatura in original a lui Razvan Macici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: