Papillon, Iasi – Degustarea ca o lecție deschisă

image
Separeul acestei elegante cafenele din zona Palas Mall s-a dovedit a fi un loc ideal pentru o comunicare mai aprofundata despre vin, asa cum ne-am si dorit. Despre vinuri care va merita :).
Au participat doua grupuri: cel al specialistilor (care sunt si ei clienti) si cel al clientilor cu experienta (deci iubitori de vin in curs de specializare). Dialogul a curs repejor in ambele sensuri, mai ales ca toata lumea a avut chef de vorba inca de la inceput. N-a fost nevoie de niciun stimulent pentru „dezlegarea la limba”, vinurile degustate nu au facut decat sa ridice tempo-ul. Ne-am bucurat de prezenta domnului profesor Valeriu Cotea, oricand dispus sa lamureasca in amanunt orice fel de intrebare despre vinificatie.
Am degustat sase vinuri semnate de Razvan Macici, cate trei din cele doua colectii superpremium de la M1: Arezan si Leat 6500 The Origin. Adica soiuri romanesti (nu neaparat versus) si soiuri internationale. La categoria vinuri albe am avut savuroasa Cramposie si elegantul Pinot Gris. La rose-uri am avut pe rand in pahare Feteasca Neagra si cupajul de Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon, ca la final sa degustam doua vinuri rosii mari (zicem noi!): Feteasca Neagra 2012 si cupajul Cabernet Sauvignon & Merlot 2011 (decantat aproximativ trei ore si parca ar mai fi fost loc de inca o ora!). Fiecare degustator si-a ales vinurile favorite, mai mereu altele, asa cum se intampla de fiecare data. Aprecierile clientilor ne hranesc entuziasmul!
Finalul finalului a apartinut Aperitivului Mamaia, servit foarte rece din shot-uri la fel de reci. Poezie. Atunci am remarcat ca prezentarea tocmai se intinsese pe durata a doua ore si jumatate. Repede mai trece timpul cand te simti bine!
A fost fain la Papillon. Multumim Claudiu!

Mai avem o oprire in Iasi, dar despre aceasta povestim ceva mai tarziu.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: