Bistro Unirii, Iasi – Arome si amintiri din facultate

image

Cochetul bistro din „buricul târgului”, mai exact zona de la etaj, inaugurată in aceasta primavara, a fost pregătită pentru oaspeți in 15 minute. Toate erau la locul lor, asa cum bine se poate vedea in imaginile de mai jos, inclusiv balansoarul povestitorului. Evident ca acest accesoriu a rămas de decor, cine are stare sa povestească despre vin la un astfel de eveniment altfel decât patrulând printre invitați :).
Dupa clasicele 30 de minute scurse dupa ora anunțată, noul „sfert” academic al degustările de vin, am inceput sa elucidam „misterul” licorii pe care toată lumea o primise in pahar chiar de la sosire. Era vorba de Cramposie, un soi mai putin cunoscut de către cei prezenți, dar foarte bine primit si catalogat repede ca un vin de cursa lunga. Dupa Arezan Cramposie 2014 si o prima interacțiune cu preparatele de pe platourile special pregătite (felicitări Chef!), audiența a descoperit cupajul de Chardonnay, Sauvignon Blanc si Pinot Gris, mai pe scurt Sable Noble alb 2013. Alta experiența, alta complexitate, alte aprecieri.
Nu știm cum se face, dar socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea din restaurant. Ne-am propus sa descoperim cele sase licori pregătite in maxim o ora si jumătate, dar iar ne-a prins ora 23:00 la povesti cu ultimul vin in pahare. Ce-am mai degustat? Sable Noble rose 2014, cupaj de Merlot si Cabernet Sauvignon, extrem de bine primit de public, care a apreciat atat nuanța pală cât si savoarea acestui rose aflat la a patra ediție. Charme de la Mer Traminer 2014 a adus pe lângă bucurie si o stare de melancolie, povestea si gândurile zburând repede pe plaja Marii Negre. Ca de obicei finalul a aparținut vinurilor roșii, doua la numar in aceasta prezentare. Am redescoperit impreuna Feteasca Neagra 2012 din colectia Arezan, apoi aceeași Feteasca Neagra completata de Merlot si Cabernet Sauvignon din deja clasicul superdobrogean Sable Noble roșu 2012.
La un moment dat, in prima parte a prezentării, atunci cand discutam despre vinificatorul Cramei Atelier, Razvan Macici, exemplificând cu imagini din ultima campanie de cules, cineva din sala a ridicat mana si a exclamat: „Dar eu am fost coleg cu Razvan!”. Corect. Cei doi au făcut facultatea la Iasi. Am avut astfel ocazia sa depănăm cateva amintiri si sa exemplificam cu poze de familie, cum se face de regula in astfel de situații.
O seara plină, a doua si ultima petrecuta la Iasi in aceasta campanie de promovare. Mulțumim, Gabi! Vom reveni cu plăcere la toamna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: