Route 66, Baia Mare – O degustare rock ‘n roll

IMG_3636In momentul in care auzi de termenul „pub”, involuntar te gandesti la locul in care se consuma bere si bauturi spirtoase. Daca mai pui la socoteala ca numele pub-ului este Route 66 (trimitere la autostrada ce taie SUA in doua, unul dintre simbolurile preferate ale motociclistilor americani si nu numai) si ca principalul fel de muzica popularizata este rock-ul clasic, ai fi tentat sa spui ca in acest loc vinul nu prea are ce cauta. Ei bine, la Route 66, rock-pub din Baia Mare, prejudecatile de acest tip nu isi gasesc locul, Ami si Marin Tarta, proprietarii locului, numarandu-se printre cei mai mari promotori si sustinatori ai vinului din acest oras.

O dovada ca vinul este respectat la Route 66 a fost si modul in care gazdele s-au implicat in organizarea degustarii celor mai noi vinuri din portofoliul M1.Crama Atelier, eveniment ce a facut parte din „campania de primavara 2015”. De fapt, aceasta a fost a doua prezenta a Cramei Atelier la Route 66, prima desfasurandu-se in cadrul „turneului de promovare” din toamna lui 2014. Este foarte interesat sa vezi cum un spatiu amenajat dupa toate cerintele impuse de conceptul clasic de pub – mese si scaune inalte, elemente de decor cu trimitere la stilul de viata rock ‘n’ roll (afise, chitari, motociclete) – se transforma intr-o veritabila sala de degustare!

DSC_0130

Pe acorduri si riff-uri indraznete de muzica rock, ne-am facut noi prieteni la Route 66, pasionati de vinuri si de povesti, dornici sa afle conceptul din spatele proiectului Cramei Atelier. Si pentru ca intotdeauna partea teoretica trebuie sa fie echilibrata cu o parte practica, cei aproape 40 de invitati au degustat cinci dintre vinurile „campaniei de primavara” – Arezan Cramposie 2014, Leat 6500 Pinot Gris 2014, Arezan Feteasca Neagra Rose 2014, Leat 6500 Rose 2014 si Arezan Babeasca Neagra 2013, carora li s-a alaturat si Mamaia, bautura speciala pe baza de vin, cu extract de cirese amare si gentiana. Fiecare dintre ele a fost discutat si analizat separat, preferintele personale variind de la o persoana la alta.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca muzica de calitate si vinurile bune fac „casa buna”, senzatiile amplificandu-se reciproc. Iar atunci cand intalnesti si oameni pasionati si dedicati, reusita unei seri memorabile este garantata!

2 replies »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: