Popas Cucorani, Botosani – Asa ceva nu se poate! Ba da!

image

Cea mai activa masa a doamnelor a votat in unanimitate pentru Leat 6500 – Chardonnay, Charme de la Mer – Traminer si, evident, pentru Aperitiv Mamaia 🙂

Am ajuns in acest oraș grădina undeva dupa ora prânzului si înainte de orice am vrut sa vad locul mult laudat: Pensiunea Cucorani. Am pornit spre partea de nord a Botoșaniului, am trecut de fosta zona industrială, am trecut de prima localitate, am trecut si de legendarul Ipotești si am inceput sa am emoții pentru prezentarea de vinuri care urma sa aibă loc in seara de joi, 18 iunie. „E prea departe”, mi-am spus. Nu știam locul si pe harta părea mult mai aproape. Dupa ce am ajuns si am vazut minunea, am înțeles de ce popasul e mai mereu plin.

A fost cea mai sentimentala degustare pentru mine, prietenii știu de ce. Terasa rustica si primitoare s-a umplut mai devreme decât ma așteptam si odată cu primele dialoguri, am descoperit ca mulți dintre cei prezenți aveau antecedente serioase cu vinurile din colectiile M1. Am inceput povestea celor sase vinuri din prezentare in timp ce pe ecran se derulau imagini din crama si de la evenimentele din toamna trecută. Dupa ce am degustat Arezan Feteasca Regala & Feteasca Albă 2014, am vizionat cu toții flash mob-ul pus la cale in crama, in octombrie trecut, cu cei 15 „complici” de la Grupul Song, apoi am prezentat cupajul din trei soiuri internaționale, binecunoscutul Sable Noble alb 2013. Gusturile nu se discuta dar asa, de dragul statisticii, aproximativ doua treimi din voturi au mers către vinul de nisip. Si ca sa închidem intr-un mare fel experiența cu vinurile albe, a ajuns in pahare Leat 6500 – Chardonnay 2012, care a bulversat toate topurile de moment. A fost favoritul serii pentru mulți dintre cei prezenți.

Dupa un intermezzo muzical au urmat doua rose-uri, Sable Noble (cupaj de Merlot si Cabernet Sauvignon) si Charme de la Mer – Traminer, ambele 2014, si asa cum se întâmpla de obicei, demisec-ul si-a tras partea regelui. Chestiune de gusturi :). Superdobrogeanul Sable Noble roșu 2012, cupaj in părți egale de Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon, a incheiat experiența cu vinurile liniștire, timp in care oaspeții au comandat si ceva preparate asortate.
Seara s-a incheiat cu un shot de Aperitiv Mamaia, ceea ce a adus, din nou, zâmbetul de buzele audienței. Am zăbovit la povesti si ne-am înțeles sa repetam experiența in campania de toamna.

Daca ajungeți in aceasta zona, e musai sa treceti pe la Cucorani. E un loc de vis, unde se mănâncă foarte bine, cu portii împărătești, la prețuri modeste, intr-o admosfera de gura de Rai.

7 replies »

  1. Felicitari! Nu-mi vine sa cred ca ati ajuns tocmai pana acolo (jud. Botosani) sa ofetiti din licorile magice M1 si comunitatilor de pe acele meleaguri. Sigur drumul nu a fost unul usor, sper totusi ca a meritat. Si eu imi trag radacinile din acea zona si am un singur regret: faptul ca-i prea departe de Bucuresti si drumul este lung si anevoios. P.S. moldovenilor din acea zona le surade mai mult ideea de „rachiu” (pe modelul daca-i de pruna-i buna, daca-i buna e de pruna) asa ca demersul dvs. merita si mai mult laudat! BRAVO!

  2. exagerata descrierea pentru cucorani. de ani de zile nu inoveaza cu nimic , merg pe principiul las ca merge si asa. Cine ajunge prin Botosani, poate sa mearga la oricare alt restaurant , ca sunt mult mai bune decat „celebrul” cucorani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: