Wine in Business, Satu Mare – Atelier M1 cu o audienta „premium”

DSC_0237Clubul Wine in Business, din Satu Mare, se afla de ceva vreme pe lista scurta a obiectivelor de atins pentru majoritatea producatorilor de vinuri din Romania. De cativa ani, acest club, administrat de catre Bianca si Imre Szakacs-Orha, a reusit sa ii transforme pe multi dintre simpli consumatori de vinuri in pasionati, oameni dornici sa cunoasca si sa deguste cat mai multe vinuri, sa se instruiasca si sa invete cat mai mult in acest domeniu. Tot Bianca si Imre Szakacs-Orha au fost cei care au importat din Marea Britanie conceptul Wine and Spirits Education Trust (WSET), liderul mondial in randul programelor educationale de calificare in domeniul vinurilor si al bauturilor spirtoase. In mai bine de un an, cei doi s-au dedicat acestui proiect si au reusit sa il transforme intr-un fenomen national, astazi ei sustinand cursuri WSET in mai multe orase ale tarii.

In fata unui public format in majoritate din detinatori de diplome WSET, s-a desfasurat pe 18 iunie primul eveniment organizat in orasul Satu Mare in cadrul „campaniei de primavara 2015 – M1.Crama Atelier„. Timp de mai bine de doua ore, atentia celor peste 30 de participanti a fost pastrata la aceleasi cote ridicate, pe langa expunerea conceptului M1.Crama Atelier – plecand de la vie pana la marketing, discutiile atingand subiecte precum piata vinului din Romania, relevanta concursurilor de vinuri, imaginea vinului romanesc pe piata externa sau trendurile internationale de consum. Fiind un alt tip prezentare comparativ celelalte organizate in cadrul campaniei de primavara, am prezentat membrilor Wine in Business, nu cinci, ci sapte vinuri: Arezan Cramposie 2014, Leat 6500 Pinot Gris 2014, Arezan Feteasca Neagra Rose 2014, Leat 6500 Rose 2014, Charme de la Mer Traminer 2014, Arezan Babeasca Neagra 2013 si Leat 6500 Pinot Noir 2012.

DSC_0149Aceasta degustare a reprezentat o revenire a vinurilor Cramei Atelier la Wine in Business, prima avand loc in primavara anului trecut. O parte dintre cei prezenti si-au reamintit de vinurile degustate anul trecut si au aplaudat schimbarea de abordare in vinificarea rose-urilor, initiativa Cramei Atelier de a avea rose-uri in toate colectiile din portofoliu, cat si modul de exprimare diferit al acestor vinuri. O mare surpriza pentru participanti a reprezentat-o si Babeasca neagra, soi aproape exotic pentru consumatorii din aceasta zona, vinul primind aprecieri unanime. Nu puteam sa incheiem prezentarea fara sa il premiem si pe cel mai atent dintre participanti, acesta plecand acasa cu o sticla de Leat 6500 Pinot Noir 2012, cu semnatura lui Razvan Macici, enologul-consultant al Cramei Atelier.

Fiind ultima degustare a sezonului organizata la Wine in Business, invitatii nu au plecat imediat dupa incheierea prezentarii, preferand sa mai ramana o buna perioada de timp pentru a socializa alaturi de vinurile „cramei mici de la malul marii”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: