Bacău, Dumbrava – Degustare cu vino-ncoace

image

Nu știu la ce v-ați gândit cand ați vazut poza si titlul trimiterii, nu e niciun fel de exagerare, chiar asta am experimentat pe terasa Hotelului Dumbrava din Bacău :). Adică am propus un vin potrivit pentru preparatul ales de clienti. Vinuri cu vino-ncoace, pur si simplu. Pentru cei care au dorit sa experimenteze, am aprofundat subiectul asocierilor culinare. Am si avut cu ce pentru ca am pregatit pentru acesta ultima prezentare de pe „frontul de est” din aceasta campanie de promovare, nu mai putin de sase vinuri. Toate din colectiile Sable Noble si Arezan.

Am degustat si comparat doua cupaje albe: unul din soiuri autohtone (Arezan Feteasca Regala & Feteasca Albă 2014) si celălalt din trei soiuri internaționale (Sable Noble alb 2013, cupaj de Chardonny, Sauvignon Blanc si Pinot Gris). La rose-uri am avut de ales între Feteasca Neagra si cupajul de Merlot&Cabernet Sauvignon, ambele 2014. Vinurile roșii au păstrat același registru: Feteasca Neagra si cupajul in care alături de acest soi mai apar părți egale de Merlot si Cabernet Sauvignon, ambele vinuri din recolta anului 2012.

image

A fost cea mai cosmopolita degustare din aceasta campanie, pentru ca pe lângă localnici, am povestit vinurile cu britanici, francezi, italieni si chiar cu un sud-african (care a fost si surpriza serii). Evident, cu acesta din urma am discutat si despre vinurile realizate la Nederburg de vinificatorul consultant al Cramei Atelier, Razvan Macici. Nu e o întâmplare prezenta acestei clientele la Dumbrava si de aceea am ținut sa avem la aceasta prezentare si trei vinuri din colectia Arezan, pe care am dedicat-o soiurilor romanești. Ne-am bucurat de aprecieri, de o seara foarte plăcuta si de muzica live de buna calitate.

Un final fain pentru campania de primavara si gânduri multe pentru următoarea campanie de promovare, cea de toamna. Dar pana atunci mai e ceva vreme, urmează o vara fierbinte si apoi a cincea recolta din istoria cramei mici din crama mare de la Murfatlar.

Pe curând si sa va bucurați de vinuri care va merita!

P.S. Ii mulțumesc lui Marius Ferman, „șeriful” M1 pentru zona Moldovei. Fără el ar fi fost mult mai greu :).

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: