Cina cu vinificatorul

IMG_4670O invitatie la cina nu are cum sa te lase indiferent, mai ales daca te gandesti ca o sa cinezi alaturi de Razvan Macici, enologul consultant M1.Crama Atelier! Probabil ca acest rationament, dar si nerabdarea de a cunoaste noutatile M1, i-a determinat pe cei 75 de participanti – oameni de afaceri, proprietari de restaurante si magazine de vinuri, specialisti din HoReCa sau simpli pasionati de vinuri – sa arate o punctualitate rar intalnita pe la evenimentele de gen organizate in tara noastra si sa raspunda prezent la cina gastronomica M1, organizata pe 24 septembrie, la Hotelul Aro Palace. Si pentru ca au demonstrat ca au aceasta calitate, toti cei prezenti au fost rasplatiti cu o experienta eno-gastronomica unica!

Sosit din Africa de Sud pentru a-si pune amprenta pe viitoarele vinuri din colectiile M1, Razvan si-a rupt doua zile din calendarul activitatilor din crama pentru a se intalni cu pasionatii de vinuri din Brasov. Nu a venit singur, ci insotit de aproape intreaga echipa de dezvoltare si promovare a Cramei Atelier, dar si cu patru dintre cele mai noi vinuri din portofoliul „cramei mici de la malul marii”: Sable Noble Alb 2014, Leat 6500 Chardonnay 2013, Fatum Pinot Noir rose 2014 si Leat 6500 Merlot 2012.

IMG_4525Dan Bundur, managerul proiectului M1.Crama Atelier, in rol de maestru de ceremonii, a deschis seara impreuna cu prima „noutate” – Sable Noble Alb 2014, vin care a reusit sa starneasca curiozitatea pentru vinurile urmatoare si sa stimuleze pofta de mancare a celor prezenti. Microfonul a fost preluat apoi de catre Razvan Macici, care a „disecat” fiecare dintre vinurile serii in parte, oferindu-le celor prezenti detalii cat mai complete atat despre modul in care au fost produse vinurile, cat si despre filosofia de vinificatie pe care a urmarit-o.

Si pentru ca evenimentul a fost organizat sub forma unei cine speciale, nu au putut lipsi preparatele culinare atent realizate pentru a crea impreuna cu vinurile o experienta senzoriala impresionanta. Leat 6500 Chardonnay 2013 s-a prezentat alaturi de „Tagliatelle verzi, cu sos de gorgonzola si parmezan”, asociere din cadrul careia au castigat ambii parteneri, dar mai ales cei care au incercat-o.

IMG_4529

Cele mai inalte cote de satisfactie au fost atinse in momentul in care Razvan Macici a prezentat cea mai noua recolta a vinului Fatum, Pinot Noir vinificat rose, tinut la baric de stejar si produs intr-un numar extrem de limitat de sticle. Detalii despre Fatum 2014 gasiti aici! De asemenea, cei prezenti s-au familiarizat si cu noul concept de eticheta al colectiei Fatum, unii dintre participanti insistand sa plece acasa cu noua eticheta ca suvenir. Partener de prezentare al acestui vin a fost preparatul „Ton rosu grilat, cu salata de andive si seminte de mustar”, asocierea fiind aleasa de catre multi drept „vedeta serii”. Ultimul vin al cinei, Leat 6500 Merlot 2014, si-a etalat impecabil intensitatea aromatica si structura catifelata si carnoasa alaturi de un „Piept de rata, cu dulceata de ceapa rosie si rucola”.

Dupa incheierea a prezentarii vinurilor cei prezenti au ramas alaturi de noi pentru a-i adresa intrebari in public sau in particular lui Razvan Macici, pentru a se bucura de vinurile prezentate si pentru a-si face fotografii suvenir cu enologul Cramei Atelier, ecourile cinei gastronomice de la Aro Palace stingandu-se aproape de miezul noptii.

*****

Distractia a trecut, dar cat de curand vom reveni cu relatari si despre munca de la crama. Incepem „Jurnalul de campanie 2015”. Pe atelieruldevinuri.com.

1 reply »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: