Jurnal de campanie 2015 – Actiunea se muta in crama

IMG_8690

Razvan Macici si Ionut Radulescu fac planul de lucru pentru ziua care incepe

Marti, 6 octombrie 2015

De obicei, ploaia se bucura de mare popularitate in randul poetilor, cantaretilor si romanticilor, insa in viticultura, mai ales in plina campanie de recoltare, acest fenomen se goleste de toata simbolistica si devine o pacoste. Ziua de lucru a inceput sub semnul acestei ploi sacaitoare de toamna, care a dat pauza lucratorilor din vie si de la linia de procesare a strugurilor pana dincolo de pranz. Intr-unul dintre momentele de relaxare a ploii, s-a putut totusi prelucra, selecta si dezbroboni o fractie din cantitatea de Cramposie, ramasa din ziua anterioara.

In crama, Razvan Macici si Ionut Radulescu au totusi destul de multe lucruri de facut. Se fac remontaje, se inoculeaza unele musturi cu drojdii, se controleaza starea in care se afla vinurile intrate pana acum in Atelier. O data la trei ore, cine este prin preajma se ocupa serios de „scufundarea caciulii” la Syrah si de omogenizarea mustuielii. Cu un instrument de „tortura” din inox, cunoscut de marea majoritate a oamenilor drept sapa, si mai ales cu multa forta si simt de raspundere, se ia fiecare butoi in parte si se omogenizeaza boasca cu mustul, pentru un mai mare extract de culoare si arome. Chardonnay-ul, intrat deunazi in procesul de fermentare, este tras la baricuri de stejar pentru a-si continua drumul catre faza finala. Va sta aici timp de 12 luni.

Ploaia a adus si oaspeti la Crama Atelier. Venit tocmai de la Oradea, Florin Portelechi, proprietarul restaurantului Graf si un bun prieten al vinurilor de Atelier, insotit de cativa parteneri de afaceri, este preluat de catre Razvan Macici si Dan Bundur, managerul proiectului M1, pentru un scurt tur printre tancurile de inox si pentru a degusta cateva dintre viitoarele vinuri. Si pentru ca marketingul nu poate sta niciodata departe de partea de productie, o vizita, de data aceasta de lucru, am primit si din partea lui Daniel Negrescu, managerul de marketing Murfatlar Romania, care s-a aratat foarte incantat de perspectivele anului de recolta 2015.

IMG_8726

Dupa pranz, sosesc si primii struguri de Babeasca Neagra. Arata bine, insa cantitatea preconizata este una relativ mica. Ploaia a stat si a permis totusi recoltatul pe cateva parcele. Strugurii se prelucreaza pe benzile de sortare si dezbrobonire, dupa care isi urmeaza cursul normal spre tancurile de inox unde mustuiala va sta la macerat. Selectia este facuta cu foarte mare migala, sub atenta supraveghere a lui Razvan Macici.

Tragem sperante ca maine soarele isi va reintra total in drepturi, pentru ca este randul Merlotului sa intre la slefuit in Atelier!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: