Nouvelle Vague, Bucuresti – Simbioza gastronomiei franceze cu aromele dobrogene

DSC_0110Am inceput campania de promovare! Si pentru ca startul turneului aromatic Rosu de Atelier sa fie unul pe masura dimensiunii acestui proiect, am ales ca prima borna restaurantul Nouvelle Vague din Bucuresti. De fapt, aceasta alegere a fost una reciproca, deoarece Robert Rosu, proprietarul cochetului restaurant de pe Strada Franceza din Centru Vechi al Capitalei, este, pe langa un pasionat al culturii si gastronomiei frantuzesti, si un fan al vinurilor M1.Crama Atelier.

Nouvelle Vague este probabil unul dintre cele mai rafinate si cosmopolite restaurante din Centru Istoric al Bucurestilor, un loc care, prin calitatea preparatelor si talentul chef-ului Ionut Gagiu, iti garanteaza savoarea sofisticatei bucatarii franceze. Tocmai de aceea, am ales ca modul de prezentare a vinurilor semnate de Razvan Macici in “crama mica” sa se desfasoare in cadrul unei cine gastronomice.

www.CityNights.roSeara a fost deschisa de catre vinul Leat 6500 Chardonnay 2013, care a crescut nivelul bunei dispozitii in randul invitatilor prezenti, asociindu-se perfect cu primul preparat al evenimentului, Quiche Loraine. Si pentru ca rosu este culoarea pe care pariem in cadrul acestui nou turneu de promovare M1, celelalte preparate au fost asociate cu patru reprezentante ale acestei categorii. Considerata indrazneata de unii, insolita, de altii, asocierea “Fileului de salau, cu sos beurre blanc” cu Leat 6500 Pinot Noir 2013 a starnit curiozitatea participantilor pentru celelalte vinuri si asocieri pregatite, in aceeasi masura ca si prezentarea vinului Arezan Feteasca neagra 2012.
Pentru ultima asociere am mers pe stilul clasic, Sable Noble Rosu 2012, cupaj de Cabernet Sauvignon, Feteasca neagra si Merlot, si Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, fiind prezentate impreuna cu un “Piept de rata cu sos de fructe de padure si piure de dovleac”. Ca la fiecare degustare M1.Crama Atelier, invitatii si-au ales favoritii, multi dintre acestia aratandu-se impresionati de modul de exprimare diferit al fiecarui vin in parte.
Urmatoarea oprire a turneului de promovare “Rosu de Atelier”, Ploiesti!

1 reply »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: