Bottega D’Italy, Constanta – Exercitiu democratic cu arome

DSC_0054Vinul nu are culoare politica. Insa, este minunat atunci cand bucuria descoperirii unui vin nou este dublata si de satisfactii venite dinspre alte domenii. Asta au simtit miercuri, 4 noiembrie, participantii la degustarea vinurilor M1 desfasurata la restaurantul Bottega D’Italy din Constanta. Cu un ochi aruncat catre televizor, pe care rulau imagini cu oamenii din toata tara adunati in strada pentru a produce „schimbarea”, cu cel de-al doilea, catre prezentatorul vinurilor, temerarii prezenti s-au „aventurat” in descoperirea aromelor turneului Rosu de Atelier.

Vinul care a deschis seara a fost, ca la fiecare degustare din cadrul acestui turneu, Leat 6500 Chardonnay 2013, apreciat de invitati pentru structura si pentru echilibrul dintre aromele fructate si notele conferite de maturarea la lemn de stejar. Chiar inainte de inceperea prezentarii Cramei Atelier, unul dintre participanti a declarat ca vinul ii aminteste de vinurile din Africa de Sud, convingerile fiindu-i intarite in momentul in care a aflat ca semnatarul acestor vinuri este Razvan Macici, a carui cariera si stil s-au desavarsit in ultimii 15 ani in aceasta parte de lume.

DSC_0004Pe „scena” a urcat apoi Leat 6500 Pinot Noir 2012, urmat de Arezan Feteasca Neagra 2012, vinuri care au fost analizate si comparate, cei prezenti fiind incurajati sa isi voteze preferatul. Sufragiile celor prezenti au fost impartite in mod egal intre cele doua, intensitatea aromatica, senzatiile catifelate si echilibrul acestor vinuri fiind motivele pe care invitatii le-au prezentat pentru a-si justifica alegerile.

Sosirea in pahare a vinului Leat 6500 Merlot 2012 a schimbat registrul aromatic, apropiindu-i pe participanti de structura ultimului vin al serii Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, vin care a fost decantat aproape trei ore inainte de a fi degustat. O surpriza a fost si Mamaia, bautura speciala pe vaza de vin, cu extract de cirese amare si gentiana, care le-a deschis celor prezenti „cutia” cu amintiri, multi declarand ca periplul lor in lumea vinurilor a inceput cu aceasta bautura. Degustarea s-a terminat tarziu in noapte, vinurile dandu-le celor prezenti curaj sa spere spre mai bine.

Turneul de promovare Rosu de Atelier mai ramane inca o seara in Constanta pentru o noua reprezentatie a vinurilor produse in „crama mica de la malul marii”!

1 reply »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: