Trattoria by Garden Pub, Pitesti – Roșu pe-ndelete

image

Cu un decalaj de cateva zile, „Roșu de Atelier” a avut prima reprezentație si in jumătatea de vest a tării, intr-o campanie care va ajunge in zilele următoare la Oradea, Timisoara, Cluj, Saru Mare, Bistrita, Deva, Hunedoara si Brasov. Aceasta desfasurare a turneului de promovare a vinurilor Cramei Atelier a consumat prima etapa vineri seara la Pitesti, mai exact in cel mai nou restaurant din Orasul Lalelelor: Trattoria by Garden Pub.

Marcați de tragedia de la Colectiv si de tensiunea mocnita a acestor zile, am început seara cu probe de sunet ca înaintea unui spectacol. Ce a urmat a fost o poveste depanata in mare parte fără amplificare, deși audiența a fost numeroasa. Parca mai volubili ca niciodată, clienții – între care am remarcat multe figuri cunoscute de la intalnirile precedente – au degustat si au întrebat câte in sticle si baricuri, iar prezentatorul a jucat rolul argintului viu, patrulând pe la toate mesele. Si a fost foarte bine.
Am avut un welcome drink de zile mari. A fost singurul vin alb al serii, Leat 6500 Chardonnay 2013, care a deschis apetitul pentru cele cinci „roșcate” anunțate in meniul special creat de gazde. Doar povestim „Roșu de Atelier” in aceasta campanie!
Leat 6500 Pinot Noir 2012 aproape a împărțit audiența cu Arezan Feteasca Neagra 2012 in topul preferințelor. Apoi, Leat 6500 Merlot 2012 si Sable Noble roșu, din același an de recolta, au făcut cam același lucru, spre bucuria noastră. La final am savurat cu toții un Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, decantat mai bine de trei ore, care a schimbat serios, in multe cazuri, topurile vinurilor favorite din prezentare.
Între timp, preparatele comandate nu au făcut decât sa întregească o experiența unica pentru cei mai mulți dintre cei prezenți. Nu e deloc ușor sa treci in revista atâtea vinuri. Bune. De remarcat ca la retrospectiva finala, nimeni nu a uitat ca am inceput cu un vin alb :).

Luni luam calea vestului. Urmeaza trei saptamani de poveste despre vinuri care va merita, vinuri semnate de Razvan Macici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: