Terroirs, Brasov – Rock ‘n Wine

DSC_0249De la malul marii, am mutat “frontul de est” al turneului de promovare Rosu de Atelier mai aproape de centrul tarii, mai precis, la Brasov. Am revenit cu mare placere in acest oras, in care vinurile Cramei Atelier si-au facut, inca de la aparitie, prieteni de nadejde, unii dintre ei devenind chiar ai “ambasadori” ai aromelor M1. La fel ca si wine-barul Terroirs, “kilometrul 0 al vinului de calitate” din acest oras, locul ales de noi pentru aceasta noua reprezentatie din cadrul turneului Rosu de Atelier.

Astfel, in seara de vineri, 6 noiembrie, cinci dintre vinurile aflate pe afisul acestei campanii de promovare “s-au dat in spectacol” in fata mai multor pasionati de vinuri. Si nu oricum, ci in cadrul unei petreceri cu muzica rock. De fapt, acest tip de eveniment a mai fost experimentat de noi si de clientii Terroirs, in primavara acestui an, in cadrul petrecerii Arezan, succesul de atunci determinandu-ne sa reluam aceasta “reteta”. Acum, ca si atunci, am incercat sa iesim din tiparele unei degustari clasice, deoarece apropierea oamenilor de vin poate fi facilitata si prin intermediul muzicii de calitate si a unei atmosfere relaxate.

DSC_0233Deoarece ne place sa credem ca vinul, in aceeasi masura ca si muzica, este energie, am pregatit pentru acest eveniment, pe langa lista de vinuri, si un playlist adecvat, din care nu au lipsit „bucati” celebre din repertoriul AC/DC, Rolling Stones, Deep Purple, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, pana la Muse, Marilyn Manson, White Stripes sau Arctic Monkeys. De asemenea, pe modelul cupajarii din vinuri, am adus langa vinurile M1 si niste creatii ce imbina rock-ul cu muzica trance, tehno sau house, tot cu scopul de a crea o atmosfera in cadrul careia intensitatea febrila a muzicii sa se plieze pe aromele energice ale vinurilor.

Fiecare vin a fost prezentat in asa fel incat sa se incadreze in specificul petrecerii, facandu-se apel la sonoritatea, ritmul si ilustratia aromatica a fiecarei creatii M1 in parte. Leat 6500 Chardonnay 2013 a fost ilustrat sonor de melodia „Seven Nation Army” a celor de la White Stripes, ritmul sacadat melodiei rezonand cu amplitudinea si echilibrul vinului. Rand pe rand au intrat “pe scena” Leat 6500 Pinot Noir 2012, Arezan Feteasca Neagra 2012, savurat pe blues-ul rock “The Jack” – AC/DC, Leat 6500 Merlot 2012 si Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011.

Participantii acestei degustari s-au implicat activ in degustare, notand/apreciind vinurile cu ajutorul aplicatiei Wine Book, realizata de prietenul M1, Teodor Breazu, impulsionati fiind de premiul acordat pentru efort, o sticla magnum de Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011. La sfarsitul petrecerii, toti cei prezenti s-au declarat mai mult decat multumiti de acest mod de promovare alternativa, insa cel mai fericit a fost castigatorul cupajului Leat 6500, Silviu Stanciu.

Turneul de promovare abia a inceput, asa ca asteptati-va la noi alte surprize!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: