Cheers, Timișoara – Un atelier de neuitat

image

Cochetul Cheers Bistro Pub din impunătorul Bastion timișorean a fost marti seara prima gazda a turneului „Roșu de Atelier” din capitala Banatului. Ne-am pregatit cu toate cele, ca de obicei: film, amplificare, platouri de degustare, un setup special pe mese, evident, cu vinuri, fotograf (in persoana managerului de zona, Narcis Trifu) si cu una bucata povestitor (sussemnatul).

Ora anunțată pentru startul acestei experiențe mai aparte a fost decalată si s-a asortat in final cu timingul invitaților prinși cu ore suplimentare de program sau in trafic. Dar totul e bine cand începe cu bine! Si ce poveste faina a fost.

Leat 6500 Chardonnay 2013, vinul care a deschis balul si care a impresionat audiența, a jucat rolul unei blonde, care a stârnit interesul, pregatind invitatii pentru următoarele patru roșcate de pe afiș. Si pentru ca experiența sa fie deplina, am servit vinurile roșii in perechi, câte doua. Astfel, fiecare dintre cei prezenți au degustat in același timp Leat 6500 Pinot Noir 2012 si Arezan Feteasca Neagra 2012, având astfel ocazia de a le compara, de a descoperi similitudini, dar si diferențe. Si pentru ca gusturile nu se discuta, o sa ne rezumam doar la a preciza scorul votului preferințelor inițiale: 3/4 pentru Feteasca Neagra si 1/4 pentru Pinot Noir. Proporția s-a mai echilibrat dupa ce câțiva clienti si-au schimbat opțiunea pentru Pinot Noir. Explicația e simpla, vinul s-a deschis un pic mai lent, dar intr-un mare fel.

Identic am experimentat si următoarele doua vinuri: Leat 6500 Merlot 2012 si cupajul de Cabernet Sauvignon & Merlot 2011 din aceeași colectie. Ca un făcut, masa din stânga prezentatorului a votat cu doua mâini pentru cupaj, cea din dreapta, cu o singura mana dar foarte hotărât, pentru Merlot. Au urmat si justificările, multe pertinente (e mai fin, e mai echilibrat, parca e un pic mai dulce !?, e mai complex, miroase mai bine, pur si simplu îmi place mai mult).

Degustarea comparativa a fost o premiera pentru toți cei prezenți la eveniment si a fost apreciata, avem si proba scrisă, ca una de neuitat. Înainte de a încheia cu Aperitivul Mamaia, servit rece din shot-uri bine răcite, spre deliciul tuturor, am stârnit audiența cu deja clasicul concurs. Premiul (un Magnum Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011) a fost adjudecat de cea mai (aparent 🙂 ) plăpândă invitata, care a răspuns corect la întrebarea prezentatorului (vezi fotografia martor de mai jos).

Dupa o ora si jumătate de povestit licori, a mai urmat cam tot atata vreme cu discuțiile pe grupuri. Un adevărat Atelier de Vinuri.

Liviu, mulțumim! Cheers!
Miercuri reluam experiența la Riviere. Hai noroc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits