Casa Carol, Suceava – Cina ca un concert de arome

DSC_0019Confluenta vinului de calitate, atent realizat, cu gastronomia rafinata nu poate sa aiba decat o singura consecinta: experienta senzoriala completa. Acesta a fost obiectivul principal al degustarii organizate, miercuri, 11 noiembrie, la restaurantul Casa Carol din Suceava, primul eveniment in Moldova din cadrul turneului de promovare Rosu de Atelier.

Casa Carol se diferentiaza de restul restaurantelor din aceasta zona a tarii prin atentia acordata detaliilor. Detalii legate de design, ambianta, bucatarie abordata, serviciu. Construita in 1863, cladirea in care se afla Casa Carol urmareste stilul Art Nouveau cu influente din arhitectura armeneasca, elemente ce fac referinta la trecutul acestei case si la primii sai proprietari, una dintre familiile aristocrate din Bucovina. Simtul estetic al designului casei este cumva transpus si in designul preparatelor gastronomice, exponente ale bucatariei internationale, ce sunt prezentate intr-un mod cat se poate de prietenos, cu un accent pe simplitate si mai ales pe gust.

DSC_0106Impreuna cu Nelu Tcaciuc, proprietarul Casei Carol, si chef Catalin Petre, am hotarat ca „reprezentatia” M1.Crama Atelier la Suceava sa se desfasoare sub forma unei cine gastronomice, o alegere salutata de toti participantii la eveniment, pasionati de vinuri si iubitori ai bunului gust. Primul vin al serii, Leat 6500 Chardonnay 2013 a fost povestit si degustat alaturi de un „Tartar de somon”, ambele elemente ale acestei asocieri completandu-se si echilibrandu-se reciproc. In aceeasi nota s-a prezentat si mariajul dintre Sable Noble Rose 2014 si „Tartarul de vita in stil hawaiian”, notele exotice ale preparatului si componenta sa proteica rezonand perfect cu explozia aromatica si prospetimea vinului.

La preparatul principal, Beef Straccetti, muschi de vita feliat, tras la plita, cu sos de otet balsamic si rozmarin, cu rucola si parmezan, invitatii au avut posibilitatea sa faca comparatie intre Leat 6500 Merlot 2012 si Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, sa le analizeze, ba chiar sa isi aleaga preferatul dintre cele doua vinuri. Si chiar daca au avut preferinte diferite, toti participantii au laudat asocierea dintre vinuri si propunerea gastronomica. Am incheiat periplul eno-gastronomic cu vinul Amprenta Muscat Ottonel 2014, care si-a etalat „farmecele dulci” alaturi de un „Cheese Cake in a pot”, o reinterpretarea moderna a cheese cake-ului clasic.

Pe langa asocierea gastronomica, fiecare vin in parte a fost insotit de explicatii legate de modul de producere, dar si detalii despre filosofia de vinificare si promovare a Cramei Atelier. Discutiile au atins, din nou, ca la mai toate Atelierele M1, aspecte dintre cele mai diverse legate de domeniul vinului. Sfarsitul serii, a apartinut castigatoarei la concursul ce a avut ca premiu o sticla magnum de Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, care a promis ca o va deschide la o ocazie speciala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: