Riviere, Timisoara – Șezătoare cu vinuri si tinere speranțe

image

Pe malul Begai, in Parcul Justiției din capitala Banatului, se afla un fel de mini Mall specializat exclusiv pe alimentație publica si evenimente. O terasa superba, o pizzerie, un ballroom, un restaurant tradițional si un altul modern, dedicat bucătăriei internaționale, tocmai ieșit de curând din amenajări. Mai pe scurt Riviere. Aici am petrecut miercuri seara cel mai liniștit si „școlăresc” atelier de vinuri. Sa ne explicam!

La a treia intalnire din cadrul campaniei „Roșu de Atelier” de pe frontul de vest am avut o audiența asa cum nu ne-am așteptat: majoritatea covârșitoare tineri dintre care cam doua treimi au fost reprezentante ale sexului frumos. Si dornic sa experimenteze. Ce poți sa-ți dorești mai mult!

Chardonnay-ul din colectia Leat 6500 a deschis apetitul pentru vin al audienței, nu si cel pentru comunicare. Acesta a venit odată cu primele doua vinuri roșii servite in paralel, asa cum am procedat si cu o zi înainte la Cheers Pub. Leat 6500 Pinot Noir vs. Arezan Feteasca Neagra, ambele din recolta 2012, povestite pe îndelete, apoi explicate aproape de fiecare dintre cei prezenți, dupa propria experiența. A doua pereche de vinuri roșii a adus fata in fata, sau mai bine spus pahar lângă pahar, Leat 6500 Merlot 2012 si colegul de colectie Cabernet Sauvignon & Merlot 2011. Păreri, întrebări, explicații si evident topul preferințelor vinurilor semnate de Razvan Macici. Ca de obicei, opțiunile au fost împărțite.

Pentru cei mai mulți a fost cu siguranța o premiera aceasta degustare in paralel, asa cum a fost si testarea a patru vinuri roșii in aceeași seara. Si indiferent de răspunsuri si interpretări, a fost un exercitiu reușit. Numai cine experimentează evoluează, nu?
Seara s-a incheiat cu Aperitiv Mamaia, o mare necunoscuta pentru cei mai mulți participanți, dar si o surpriza plăcuta care cu siguranța va fi studiată la viitoarele „meditații” de la reuniuni. Ne vedem in sesiunea de primavara cu vinuri albe si rose de la M1.Crama Atelier! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: