Enoteca de Savoya, Timisoara – Premiera sold out

image

Rascolirile si ulterior amenajarile stradale din centrul vechi al Timișoarei nu au descurajat in ultimii ani reuniunile de joi (si nu numai) ale pasionaților de vin care calcă pragul Enotecii de Savoya. Prima descindere a Cramei Atelier in primitoarele beciuri ale probabil celei mai cunoscute enoteci din Romania, a fost un eveniment cu casa inchisa, asta si pentru ca inimoșii patroni ai localului au avut si invitați speciali din lumea artelor. Arta cere arta, nu?
A fost primul eveniment din campania Roșu de Atelier in care am degustat toate cele sase licori de aceasta culoare din portofoliul M1. Dupa ce ne-am setat papilele cu welcome drink-ul ultimelor degustări, respectiv cu Chardonnay-ul 2013 din colectia Leat 6500, foarte apreciat de audiența, si dupa ce l-am prezentat pe vinificatorul atelierului de vinuri de lângă malul marii, Razvan Macici (din păcate doar prin imagini), am deschis prima serie de vinuri roșii cu Arezan Babeasca Neagra 2013. Leat 6500 Pinot Noir 2012 si Arezan Feteasca Neagra 2012 au venit in completare. Obiceiul casei, acela de a nota vinurile conform unei fise mult simplificate, nu a fost respectat chiar de toată lumea, asa ca am cules impresiile despre vinuri direct de la mese. Deși necunoscuta audienței, Babeasca si-a gasit câțiva fani. Clasicul Pinot Noir si catifelata Feteasca Neagra si-au împărțit publicul.

A doua serie a inceput cu Leat 6500 Merlot 2012, apoi am degustat Sable Noble 2012 (cupaj de Merlot, Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon in părți egale), pentru ca la final sa ne bucurăm de Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, care stătea cuminte in decantoare de mai bine de doua ore. Preferințele publicului, exprimate cu multă convingere si argumentație, s-au contrazis aproape de la o masa la alta, dar acesta este si farmecul. Avem gusturi diferite si cu cât ne place mai mult alegerea făcută, cu atat o susținem mai abitir. Satisfacția noastră, a celor de M1, este ca toate vinurile si-au gasit fanii, cel mai apreciat din seria a doua fiind cupajul colecției Leat 6500.
Experiența M1 s-a incheiat spre miezul nopții cand încă rămăseseră multe de povestit. Ne revedem la primavara cu vinuri albe si rose-uri din recolta 2015.
Mariana, mulțumim!

A fost ultima reprezentație Roșu de Atelier pe malurile Begai, campania pe frontul de vest se muta la Satu Mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: