Restaurant Traian, Iasi – Interes crescut pentru bunul gust

DSC_0015Din Bucovina, am transferat aromele M1, dimpreuna cu toata caravana Rosu de Atelier, un pic mai la sud-est – nu foarte departe, insa – noua bifa pe lista de orase a acestei campanii apartinand Iasiului.

Deoarece are o relatie traditionala si rezoneaza foarte bine cu vinul de calitate, am hotarat sa poposim mai mult cu aromele din „Atelierul” lui Razvan Macici in „orasul celor sapte coline”. Prima reprezentatie a fost si una cu un succes de casa ridicat, foarte multe persoane raspunzand prezent la invitatia de a se intalni cu vinurile „cramei mici de la malul marii”. Grandioasa sala a restaurantului Traian, aflat in Piata Unirii, a servit, miercuri, 12 noiembrie, drept podium de prezentare pentru cinci dintre vinurile M1.Crama Atelier.

DSC_0063Seara a fost deschisa de Leat 6500 Chardonnay 2013, aciditatea, mineralitatea si amplitudinea aromatica a vinului numarandu-se printre principalele puncte de atractie indicate de catre participanti. Au urmat apoi defilarea aromatica a rose-ului Arezan Feteasca neagra 2014, care a facut tranzitia catre vinurile rosii ale serii. Arezan Feteasca Neagra 2012, Sable Noble Rosu 2012 si Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011 au exemplificat cat se poate de convingator filosofia de vinificare a Cramei Atelier, aceea de a crea si slefui vinuri pentru toate tipurile de gusturi.

A fost o atmosfera apropiata de cea a unei piese de teatru, invitatii asistand atenti si concentrati la expunerea povestii Cramei Atelier si la explicatiile despre modul de vinificare a fiecarui vin in parte. Mamaia, bautura speciala pe baza de vin, cu extract de cirese amare si gentiana, a jucat rolul de deznodamant al serii, fiind apreciata pana si de cei mai inversunati sustinatori ai gustului sec. Nu puteam sa incheiem seara fara sa il premiem cu o sticla magnum de Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot pe cel mai atent dintre participanti, primul care a raspuns corect la o intrebare legata de proiectului M1.Crama Atelier.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: