Coco Cafe, Satu-Mare – Cina gastronomica cu surprize

image

Prima seara răcoroasă din acest turneu pe frontul de vest. Admosfera din interior a contrabalansat situația. Gândita ca o cina gourmet, pentru a celebra astfel bucătăria si noul meniu al celor de Coco Cafe, degustarea M1 de la Satu Mare, care a avut loc vineri, 13 noiembrie, a adus la aceleași mese romani si maghiari, cu toții mari iubitori de vin, dornici sa descopere/redescopere creațiile lui Razvan Macici din atelierul de vinuri de lângă malul marii.
Am inceput mai devreme decât in cazul celorlalte întâlniri, pe la 18:30 si ne-am străduit sa experimentam toate cele pana la ora 22:00, cand localul avea sa se metamorfozeze in club. Am deschis „balul” cu Leat 6500 Chardonnay 2013, servit alături de un humus delicios. Surpriza serii a fost o domnișoara blonda, cea care avea sa câștige si concursul de la finalul prezentării, care a povestit despre Chardonnay cât restul audienței la un loc. Nu e niciun fel de aluzie la culoarea parului, nu glumim cu asa ceva. Ce a impresionat cu adevărat a fost argumentația pertinenta la o vârsta la care multe dintre colegele ei considera vinul sec ca fiind foarte acru.
Am mers apoi in paralel cu câte doua vinuri roșii, experimentând astfel Rosu de Atelier. Leat 6500 Pinot Noir 2012 & Arezan Feteasca Neagra 2012, care au făcut pereche cu câte o porție de costițe delicioase, apoi au ajuns fata in fata doi reprezentanți ai aceleiași colectii, Leat 6500. Merlot 2012 si cupajul de Cabernet Sauvignon & Merlot 2011 impreuna cu platouri cu brânzeturi. Bun. Foarte bun.
Părerile împărțite si vinurile favorite ale serii s-au tot schimbat de la o masa la alta, iar Aperitivul Mamaia a întregit experiența gustativa, pentru ca merge la fel de bine si dupa masa.
Aplauzele din final au fost adresate deopotrivă preparatelor, cât si vinurilor, pentru ca tare bine au mers impreuna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: