Old Friends, Bistrita – „Tricolorul si Feteasca Neagra”

image

Întâlnirea cu Vechii Prieteni ne-a dat ocazia sa descoperim o frumusețe de centru vechi, in mare parte reabilitat, intr-un oraș prin care, de obicei, treceam fără a ne gândi sa poposim. Farmecul orașelor mai mici, mai ales in aceasta parte de țara, trebuie descoperit pas cu pas. Merita. Asa cum a meritat si degustarea „Rosu de Atelier„, ușor adaptata specificului local.
De aceasta data rolul de welcome drink a fost jucat de Sable Noble alb 2014, cupajul de Chardonnay, Sauvignon Blanc si Pinot Gris fiind o mai veche cunoștința a clienților care au răspuns invitatiei inimosului Mircea Puscas, gazda noastră. Am continuat cu un alt vin alb, o alta premiera a verii 2015, si anume Leat 6500 Chardonnay 2013, care a fost servit cu tagliatele cu somon si zucchini. O minune.
Prima serie de vinuri roșii a fost experimentata in duet. Leat 6500 Pinot Noir 2012 si Arezan Feteasca Neagra 2012 au fost servite in același timp si au fost însoțite de un Osso Buco de zile mari. Preferințele pentru cele doua vinuri au împărțit audiența in doua, dar replica serii a venit de la un domn care a rămas fidel primei iubiri: „Tricolorul si Feteasca Neagra! Asta e”.
Topurile preferințelor personale au suferit schimbări majore dupa ce in pahare a ajuns Leat Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, decantat doua ore si patruzeci de minute. Pentru a înțelege mai bine cât de benefic este acest procedeu, am degustat cupajul rosu al colecției Leat 6500 si direct din sticla si toată lumea ne-a dat dreptate: aerisirea ajuta vinul sa se deschidă si sa ne răsfețe cu aromele sale.
Finalul degustării nu putea apartine decât Aperitivului Mamaia, o cunoștința mai veche a celor prezenți, care a fost savurat cu aceeași plăcere. Si in aceasta seara clasicul concurs de la finalul degustării a avut o câștigătoare. A plecat acasă cu un Magnum Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011 atent supravegheata de domnul sot :).
A fost o seara lunga, ca de obicei cele mai interesante dialoguri despre lumea vinului au loc dupa degustarea propriu-zisa. Speram sa ne revedem la primavara cu „prospaturile” recoltei 2015, pentru ca doamnele prezente la întâlnirea de luni seara ne-au declarat ca iubesc mult rose-urile. Noi ne-am notat in agenda! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: