Trattoria, Iasi – Seara cu povesti si savori de la malul marii

DSC_0065La mai putin de o saptamana de la ultima degustare organizata in Iasi, am readus in acest oras turneul de promovare Rosu de Atelier, pentru o noua reprezentatie a vinurilor semnate de Razvan Macici in “crama mica” de la Murfatlar. Am ales ca loc de desfasurare a aromelor M1 restaurantul Trattoria, loc aflat pe celebrul deal al Copoului si care se bucura de succes in randul pasionatilor gastronomiei cu influente italiene.

Am inceput sa povestim, ajutati fiind de vinul ce a deschis aproape toate „show-urile” aromatice din cadrul acestui turneu, Leat 6500 Chardonnay 2013. Vinul si-a gasit repede fani in randul amatorilor de vinuri de calitate prezenti la eveniment, animand in acelasi timp atmosfera si deschizand pofta de socializare. Au intrat apoi in scena Arezan Feteasca Neagra 2012 si Leat 6500 Merlot 2012, vinuri care au fost analizate si descrise in amanunt, ca de altfel si povestea si filosofia de vinificare a „cramei mici de la malul marii”. Sondajul de opinie cu privire la vinul preferat dintre cele doua nu a reprezentat nicio surpriza, sufragiile fiind impartite aproape in mod egal intre participantele la vot, un usor avans in „pole position” avandu-l Feteasca neagra.

DSC_0022Odata cu servirea cupajului Sable Noble Rosu 2012, invitatii au putut afla detalii despre abordarea in vinificare a Cramei Atelier, dar si cateva notiuni de baza legate de specificitatea terroir-ului de Murfatlar. Al doilea cupaj al serii, Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, a ajuns la scurt timp in pahare, dandu-le astfel posibilitatea participantilor sa le compare, pentru o mai buna „aprofundare a materiei”. Pentru ca experienta aromatica sa fie una completa, chef Florin, personaj ce se ocupa si de manageriatul restaurantului Trattoria, a adus alaturi de vinurile M1.Crama Atelier si doua preparate gastronomice, cu adanci radacini in gastronomia din Peninsula: paste si vita cu risotto.

Structura acestei degustari, bazata in special pe rosii, a parut sa reprezinte o incercare serioasa pentru multe dintre doamnele prezente, insa sosirea pe „scena” a bauturii speciale Mamaia, le-a adus pe fete un zambet destul de elocvent in privinta preferintelor. Asta nu inseamna ca numai doamnele s-au bucurat de Mamaia. Unii dintre domnii prezenti s-au lasat cu greu despartiti de aceasta bautura si au solicitat toate detaliile necesare pentru a-si facilita viitoarele „intalniri” in privat.

Turneul de promovare Rosu de Atelier este in plina desfasurare pe ambele „fronturi”, asa ca ramaneti alaturi de noi pentru a afla noi detalii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: