Central Plaza, Piatra Neamt – Atmosfera calda si relaxanta cu M1

DSC_0040In periplul moldav al turneului Rosu de Atelier, dupa mai multe reprezentatii „aromatice” sustinute la Galati, Iasi si Suceava, nu puteam sa nu ne oprim si la Piatra Neamt, un alt oras in care vinurile semnate de Razvan Macici au deja mai multi sustinatori infocati. Am organizat aceasta intalnire joi, 19 noiembrie, la restaurantul Crama Domneasca, din cadrul Central Plaza Hotel, un spatiu in care trimiterea catre traditie este facuta intr-un mod cat se poate de natural, prin elemente de design ce dau locului un caracter foarte prietenos si creeaza o atmosfera calda si relaxanta.

O mare bucurie am avut cand am vazut ca la ora stabilita de incepere a evenimentului, aproape toate locurile rezervate erau ocupate, invitatii proaspat sositi fiind intampinati cu cate un pahar de Leat 6500 Chardonnay 2013, vin care a primit elogii din partea majoritatii prezente. Odata cu primul vin rosu al serii, Leat 6500 Pinot Noir 2012, invitatii au fost initiati si in „universul aromelor M1” si in povestea „cramei mici de la malul marii”. Dupa Pinotul Noir, ne-am indreptat atentia spre Arezan Feteasca Neagra 2012, cu ajutorul caruia participantii au putut intelege prin propriile simturi papile ce inseamna filosofia de vinificare M1 si trecerea unui soi romanesc prin filtrul Lumii Noi.

DSC_0120Am trecut apoi prin aromele ample si complexe ale lui Leat 6500 Merlot 2012, vin care i-a impresionat pe cei prezenti prin structura lui, ca mai apoi sa incheiem seria de vinuri cu Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011. Acest vin a fost declarat in unanimitate „vinul serii”, de catre cei prezenti, multi dintre viitorii prieteni declarati ai Cramei Atelier precizand ca nu putea exista un argument mai bun decat cupajul rosu Leat 6500 pentru aceasta „noua relatie”. Locul desertului a fost luat de catre Mamaia, bautura speciala pe baza de vin, cu extract de cirese amare si gentiana.

Ora de incheiere a serii, cu mult dupa cea a prezentarii propriu-zise, si faptul ca multi dintre invitati au preferat sa se bucure in continuare de expresia aromatica a vinurilor M1, ne-au determinat sa facem promisiuni de revenire in Piatra Neamt in campaniile viitoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: