Millesime, Oradea – Degustarea ca o aniversare

IMG_9690

„Se spune că viața începe să fie trăită de la 40 de ani pentru că până atunci experimentezi… Am ales să îmi petrec aniversarea celor 40 de ani la degustarea de aseară și pot spune că nu am greșit deloc alegerea. Cu siguranță nu o voi uita! Vă mulțumesc și vă felicit pentru tot ceea ce faceți!”.
Am primit acest mesaj sâmbăta dimineața, dupa cea de-a doua degustare din cele doua întâlniri cu membrii Centrului de Cultura si Civilizatie a Vinului – Millesime, din Oradea, evenimente care au avut loc joi si vineri. Eram in mașina, in drum spre Bucuresti, la finalul a doua saptamâni de colindat vestul tării, unde am povestit „Rosu de Atelier” si tare m-am bucurat sa constat cât de frumos se poate vibra dupa o intalnire cu vinuri care va merita. Si vorbim de o reacție din ziua de dupa, nu de o euforie imediata.

IMG_9725

La Millesime a fost asa cum ne-am obișnuit: organizare fără cusur, oameni atenți si pricepuți intr-ale vinului. Pasiunea si harul profesorului Dorin Popa au molipsit pe multi si aceasta se simte la orice interacțiune cu publicul orădean. Au fost doua degustări mai lungi, unde inainte de cele sase vinuri roșii de la M1, am trecut in revista trei premiere de alte culori: Sable Noble alb 2014, Leat 6500 – Chardonnay 2013 si Fatum – Pinot Noir rose baricat 2014, ultimul lansat in urma cu cinci saptamâni la Brasov, in prezenta vinificatorului Razvan Macici. Votul preferințelor la vinurile albe a fost înclinat serios spre Chardonnay, deși mulți au fost de acord ca cele doua licori mai degrabă se completează, fiind atat de diferite. La prima intalnire cu rose-ul de autor al lui Razvan Macici, membrii Millesime au pus multe întrebări, iar intr-un final au apreciat diferența, atat vinul dar si conceptul etichetelor create de artiști.
Au urmat doua serii cu câte trei experiențe roșii. Prima a fost formată din Arezan – Babeasca Neagra 2013, Leat 6500 – Pinot Noir 2012 si Arezan – Feteasca Neagra 2012. Prezentarea am facut-o in tandem cu profesorul Popa, care tine la obiceiul casei, acela de a vota dupa fiecare serie vinurile favorite, adica licorile care au fost mai pe gustul propriu. Cele doua grupe au avut preferinte diferite la prima serie de vinuri. Astfel joi s-a votat pentru Pinot Noir si Babeasca Neagra, iar vineri pentru Feteasca Neagra si Babeasca.

A doua serie a adus in pahare Merlot-ul colectiei Leat 500 (editia 2012), Sable Noble rosu 2012 si Leat 6500 – Cabernet Sauvignon & Merlot 2011 (decantat doua ore si jumatate). Aici preferintele celor doua serii au coincis, ordinea favoritilor fiind inversa prezentarii. Povestea celor noua vinuri de la M1 a fost intregita cu proiectii video, astfel audienta a avut ocazia sa-l vada si pe Razvan Macici intr-o inregistrare cu concluziile recoltei 2015, un an bun de la care avem mari asteptari. Ca de fiecare data discutiile s-au prelungit pe terasa din curtea interioara, in timp ce unii si-au improspatat stocul de vinuri, Millesime fiind distribuitorul Cramei Atelier in Bihor.

Abia asteptam sa revenim la primavara cu vinuri albe si rose din ultima recolta.

Multumim, Millesime! Domnule profesor, respect!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: