Heaven’s, Braila – Gentelmen’s Club

DSC_0070Dupa cum anuntam in materialul despre degustarea de la Galati, am mai ramas cu turneul de promovare Rosu de Atelier pe malul Dunarii, pentru inca o seara, pentru a ne intalni si cu prietenii din orasul vecin, Braila. Proverbiala rivalitatea dintre cele doua orase, pare sa nu isi fi pus amprenta si asupra obiceiurilor de consum ale pasionatilor de vin din cele doua centre urbane, astfel ca degustarea organizata joi, 26 noiembrie, la restaurantul Heaven’s din Braila s-a bucurat de o prezenta consistenta. Cu toate ca a demarat mai greu, din cauza vremii neprietenoase si a traficului de la orele de varf, evenimentul a crescut in intensitate odata cu familiarizarea invitatilor, majoritatea reprezentanti ai sexului tare, cu “vinurile de la malul marii”. De fapt, aceasta a fost a doua degustare organizata de M1.Crama Atelier in crama restaurantului Heaven’s, dupa ce in aceasta primavara, clientii acestui loc au avut ocazia sa faca cunostinta cu albele si rose-urile din portofoliu.

La cererea gazdelor noastre si a publicului invitat, mari amatori de albe M1, am schimbat un pic structura acestei degustari, pentru deschiderea “show-ului” aromatic apeland la doua dintre albele semnate de Razvan Macici: Arezan Feteasca Regala & Feteasca Alba 2014 si Sable Noble Alb 2014, cupaj de Chardonnay, Sauvignon Blanc si Pinot Gris.

DSC_0056Cu ajutorul vinurilor rosii, Arezan Feteasca Neagra 2012, Sable Noble Rosu 2012 si Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, i-am “trecut” pe invitati prin toate colectiile M1, acestia putand sa faca clar diferenta in ceea ce priveste adresabilitatea si insemnatatea fiecareia in parte. Ca de fiecare data, am incercat sa aflam si un preferat al publicului dintre vinurile prezentate, “sondajul de opinie” aratand un mic avans in topuri pentru Arezan Feteasca Regala & Feteasca Alba 2014 si Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011. Am incheiat degustarea cu Mamaia, bautura speciala pe baza de vin, cu extract de cirese amare si gentiana, efectul acesteia asupra unora dintre invitati fiind unul surprinzator.

Descrierea proiectului M1.Crama Atelier si a ceea ce il face special, plecand de la selectia parcelelor, modul de vinificare ce poarta amprenta lui Razvan Macici si pana la filosofia din spatele fiecarei etichete din portofoliu, i-a tinut pe cei prezenti conectati la eveniment, acestia participand activ la prezentare prin intrebari. Si la fel cum se intampla de obicei la “atelierele” M1, cand povestile duc intotdeauna la alte povesti, am ajuns sa combatem cu invitatii nostri subiecte din cele mai diverse legate de lumea vinului, de la obiceiuri de consum si istoria postdecembrista a vinului autohton, pana la chestiuni mai tehnice, precum vinificare, defecte ale vinului etc.

Odata cu aceasta degustare, „desantul” in Moldova a acestui turneu a luat sfarsit, ocazie cu care trebuie sa amintim si de implicarea lui Marius Ferman, brand developer-ul zonal al Cramei Atelier, care a facilitat intalnirea vinurilor M1 cu oameni pasionati, in locuri care mai de care mai interesante. Turneul national Rosu de Atelier mai are cateva „show-uri aromatice” de sustinut, asa ca ramenti alaturi de noi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: