Vintage, Hunedoara si Etiquette, Deva – Duo cu arome M1

IMG_8836

Dupa aproximativ 4.000 de kilometri parcurși, finalul campaniei „Rosu de Atelier” in partea de vest a tării s-a incheiat cu doua evenimente al căror desfășurător a fost tras la indigo. Cel putin din punct de vedere al vinurilor degustate.
Astfel, vineri si sâmbăta, ne-am întâlnit cu clienții unor restaurante din localități vecine: Vintage Park Place din Hunedoara si Etiquette din Deva. A fost prima noastră descindere in preajma Castelului Huniazilor, in timp ce sub cetatea Devei am bifat cea de a cincea prezentare cu vinurile M1 semnate de catre Razvan Macici.
Chardonnay-ul din 2013 al colecției Leat 6500 a impresionat de fiecare data, motiv pentru care fanii genului au comandat acest vin lângă preparatul ales la finalul degustărilor. Partea inedită a evenimentelor l-a reprezentat servirea in paralel a câte doua vinuri roșii, care a dat astfel posibilitatea clientilor sa le evalueze mai bine, comparandu-le.

Astfel, prima pereche a reprezentației „Rosu de Atelier” a adus in pahare Leat 6500 – Pinot Noir 2012 si Arezan – Feteasca Neagra 2012, îndelung savurate. Asa cum s-a intamplat de fiecare data, cele doua vinuri au fost apreciate, dar preferințele au împărțit audiența in tabere aproximativ egale, spre satisfacția noastră. A doua serie de vinuri roșii a adus fata in fata Merlot 2012 si Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, ambele din colectia Leat 6500, licori pe care le-am decantat inainte de servire intre o ora si aproximativ trei ore. Si aici s-au încins pozitiv spiritele, fiecare încercând sa-si definească vinul favorit, dupa care cei mai pătimași au încercat sa-si convingă si vecinii de masa. Votul final al preferințelor nu a dus la detașarea unui anume vin, ceea ce ne-a convins încă o data ca e greu sa alegi dintre vinuri bune. Preferintele se discuta, dar nu se disputa.
Aperitivul Mamaia pe care l-am servit de fiecare data la final de prezentări, a stârnit nostalgii dar si revelații, acestea din urma cu precădere din partea publicului mai tânăr.
„Rosu de Atelier” a luat o mică pauza cu ocazia zilei naționale, iar începând de miercuri ne intalnim cu fanii din Bucuresti.

„La multi ani, Romania!”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: