Sarbatoarea Arezanului in Crama Domneasca

DSC_0260Prima borna din lungul calendar al evenimentelor dedicate vinului, Sarbatoarea Arezanului a revenit anul acesta la Crama Domneasca, restaurantul “boieresc” din Centrul Vechi al Bucurestiului. Incepand cu data de 3 februarie, clientii acestui restaurant au putut afla mai multe detalii despre Arezan si insemnatatea lui, dar si despre colectia cu acelasi nume din portofoliul M1.Crama Atelier. Si, pentru ca informatiile sa fie mai bine asimilate, clientii interesati de povestea Arezanului au primit din “partea casei” si cate o mostra a talentului si implicarii vinificatorilor M1, putand alege intre Arezan Feteasca Regala & Feteasca Alba 2014 si Arezan Feteasca Neagra 2012.

DSC_0277

Corzile de vita de vie taiate, simbolurile Arezanului, marcheaza inceputul noului an viticol

Joi, 4 februarie, insa, Arezanul a imbracat la Crama Domneasca “straiele” unei degustari in toata regula, invitatii de data aceasta fiind toti reprezentantii regionali ai companiei europene GEFCO Grup. Interesul evident al organizatorilor acestei degustari pentru soiurile romanesti, a mutat actiunea in crama restaurantului, un loc cu un parfum aparte, in care poti degusta si povesti pe indelete. Chiar daca prezentarea s-a facut integral in limba engleza, invitatii au intrat in spiritul Arezanului, bucurandu-se de descoperirea proiectului M1.Crama Atelier si de intalnirea cu cele cinci vinuri: Arezan Cramposie 2014 (laudat de cei prezenti pentru caracterul sau “user friendly”), Arezan Feteasca Alba & Feteasca Regala 2014, Arezan Feteasca Neagra Rose 2014 (vin care a impresionat prin echilibrul si intensitatea sa aromatica), Arezan Babeasca Neagra 2013 si Arezan Feteasca Neagra 2012 – ultimele doua vinuri disputandu-si prima pozitie in preferintele invitatilor. Finalul degustarii i-a apartinut aperitivului Mamaia, bautura speciala pe baza de vin, cu extract de gentiana si cirese amare, care deschis apetitul celor prezenti pentru mancare si pentru mai mult vin.

Pentru cei care nu au avut timp sa ajunga pana acum la Crama Domneasca avem si o veste buna: Sarbatoarea Arezanului continua pana pe 6 februarie, inclusiv, timp in care ne putem intalni, discuta si degusta vinurile din soiurile romanesti produse “in crama mica, din crama mare”!

Te-ar mai putea interesa si

Si-am petrecut ca dacii acasă la un roman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: