Si-am petrecut ca dacii acasă la un roman

image

O părticică din spiritul Arezanului: patru pahare la trei fete :).

In timpul campaniei de promovare din toamna anului trecut, cand am povestit si degustat „Rosu de Atelier”, am ajuns si la Cluj, unde am apucat sa facem o promisiune. Joi, 4 februarie 2016, a venit timpul sa ne ținem de promisiunea făcută, asa ca ne-am prezentat cu vinuri si surprize la „Osteria del Buon Vino”, mai binecunoscut ca „La Tribunal”, pentru a serba Arezanul.
In invitatia făcută pe Facebook le scrisesem clujenilor ca vrem sa petrecem ca dacii, un motiv in plus fiind faptul ca de data aceasta aveam sa ne întâlnim acasă la un roman (patronul localului e italian). Chiar daca a fost o zi aglomerata, nu mai putin de sase degustări de vinuri fiind programate in Cluj in aceeași seara, ne-am bucurat de audiența. Ce a urmat? Muzica, vin, platouri cu preparate, apoi muzica, vin, muzica, vin si tot asa pana la concursul de final. Dar sa o luam pe îndelete.
Nu ne-am propus sa facem o degustare clasica, motiv pentru care nu am asociat vinurile cu bucatele, ci cu muzichiile. Toti dacii prezenți la eveniment s-au bucurat de trei vinuri din colectia Arezan, in timp ce fundalul sonor a fost dominat de un playlist special pregatit pentru aceasta intalnire. S-au degustat pe rând cupajul de Feteasca Regala si Feteasca Albă 2014, rose-ul din Feteasca Neagra 2014 si Feteasca Neagra 2012. Pentru fiecare in parte am avut pregătită câte o melodie potrivită, asocieri exersate si explicate in rubrica „Rock this Wine!” a colegului Vali Ceafalau, de pe blogul nostru de companie. Astfel cupajul alb a fost savurat cu „Two Princes” a celor de la Spin Doctors, rose-ul s-a completat perfect cu „D’yer Mak’er” a legendarilor Led Zeppelin, iar AC/DC cu „Back in Black” a completat plăcere de a savura minunata noastră Feteasca Neagra.
Muzica a curs in același ritm cu vinul, iar cand inspiratia ajunsese deja la cote maxime, am făcut invitațiile la concurs, pe care l-am onorat cu trei sticle Magnum Arezan Feteasca Neagra 2011, ca sa ne cinstim cum se cuvine si înaintașii, si dacii prezenți la Osterie. Juriul a deliberat iar cele mai pline de har descrieri ale vinului favorit din degustare au fost premiate. Doamnele au dat clasa domnilor, toate cele trei Magnum-uri fiind adjudecate de trei fiice ale lui Zamolxe impreuna cu urarea „sa te bucuri de vin cu cine vrei tu!”.
A fost frumos, a fost intens, a fost vesel, a fost o sărbătoare. A fost Arezanul! Povestea continua in fiecare zi, pentru ca fiecare zi trebuie sa fie ca o sărbătoare, nu?

Multumim trupei de la Osteria del Buon Vino, in primul rând lui DJ Darius :).

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: