Rock this Wine! Arezan Feteasca Regala & Feteasca Alba – Two Princes – Spin Doctors

two princess feteasca alba regala

Ne place vinul. Ne place muzica. Daca le aducem pe amandoua la un loc, poate sa iasa ceva fain! Nu-i asa? Asocieri intre aceste doua elemente, cumva asemanatoare intre ele, s-au mai facut si vor mai fi facute. Insa, ceea ce incercam noi cu rubrica – “Rock this wine!” – este analiza celor doua elemente ale acestei asocieri, atat separat, cat si impreuna, astfel incat sa ne putem bucura de amandoua deopotriva. Cu simturile unor profani extrem de pasionati, vom incerca sa asociem vinurile M1 cu cateva melodii celebre, rock sau ne-rock, pop, disco (!), de ce nu, chiar muzica simfonica (!!!).

In momentul in care a venit randul vinului Arezan Feteasca regala & Feteasca Alba 2014 sa-l trecem prin “rock”, mai multe melodii s-au inscris la titlul de candidatul ideal pentru aceasta asociere. Ne-am oprit insa la Two Princes, melodia grupului new-yorkez Spin Doctors, un “cantecel” care, la inceputul anilor ’90, facea furori si “ridica sala in picioare” in mai toate locurile utilate cu instalatii de sunet. E drept, alegerea a fost influentata (un pic!) si de numele acestei melodii, mai ales daca ne gandim la cele doua partenere ale cupajului in cauza: Feteasca Regala si Feteasca Alba. Cei care l-au ascultat macar o data in viata si spun ca nu s-au trezit batand inconstient ritmul cu piciorul, se mint cu siguranta. De ce spun asta?! Deoarece aceasta melodie debordeaza de energie si de buna dispozitie!

Mai mult exponent al muzicii pop-rock, decat al celui rock, daca e sa-l luam la bani marunti, “cantecelul” Two Princes debuteaza extrem de intens si de concentrat, cu un sunet viu, magnetizant. Aceeasi vivacitate o resimtim si in Arezan Feteasca Regala & Feteasca Alba 2014, care te surprinde inca de la primele tonuri cu amploarea sa aromatica. Ambele elemente ale acestei asocieri au o energie si un ritm care te fascineaza, mergand in tandem pe acelasi sablon structural: ritmul alert al tobelor si basului, apropiat de cel al generatiei “beat”, are acelasi rol cu aciditatea dinamica a vinului, chitara de influenta groove-funk, dar cu unele accente grunge, coloreaza in acelasi mod in care notele de fructe exotice vin sa accentueze senzatiile aromatico-gustative ale Arezanului.

Cu toate ca transmite o senzatie usor frivola, comico-romantata, mai ales in pasajele care abunda de interjectii, cu influente ale muzicii jazz-scat (maniera de interpretare in jazzul vocal care se apropie de improvizatia instrumentala), cantecul nu deranjeaza, ba chiar face apel la acea parte hazlie din fiecare. Arezan Feteasca Regala & Feteasca Alba 2014 da aceeasi senzatie de lejeritate, insa incanta prin echilibrul dintre prospetime si complexitatea nuantelor, si prin structura sa carnoasa, de fruct zemos.

Two Princes este fara indoiala o creatie atragatoare, un element definitoriu al stereotipiilor anilor ’90, si in acelasi timp unul dintre cele mai decente, in cel mai clasic sens al acestui cuvant, cantece pop-rock scris vreodata. In aceeasi masura, Arezan Feteasca Regala & Feteasca Alba 2014 este unul dintre cele mai reusite experimente M1, in urma caruia doua soiuri romanesti au fost actualizate dimpreuna prin trecerea lor prin filtrul modern al Lumii Noi. Consumate impreuna, cele doua elemente ale asocierii garanteaza nu numai un grad ridicat de satisfactie, dar si un plus de vivacitate in viata fiecaruia.

Rock this wine!

In cazul in care considerati ca Arezan Feteasca Regala & Feteasca Alba 2014 se asociaza mai bine cu o alta melodie, nu ezitati sa comentati! Incurajam comentariile pertinente si de bun-gust!

Daca ti-am starnit curiozitatea, poti descoperi toate asocierile acestei rubrici accesand link-ul Rock this wine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: